Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Dragnea și Tăriceanu! USR vrea să schimbe Constituția: 'Fără penali în politică'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
dragnea tariceanu

USR a anunţat, luni, că începe stângerea de semnături pentru o iniţiativă cetăţenească pentru introducerea în Constituţie a unei prevederi potrivit căreia persoanele care au probleme penale să nu poată deţine funcţii publice. Liderul USR, Dan Barna, a precizat că această iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei are nevoie de peste 500.000 de semnături.

"Uniunea Salvaţi România iniţiază strângerea de semnături pentru o iniţiativă cetăţenească prin care să fie transpusă în Constituţie principala cerinţă a românilor din aceste zile, de la mitingul de duminică, de la marile manifestaţii de la începutul anului - fără penali în funcţii publice. În acest context, USR le propune cetăţenilor să semneze această iniţiativă prin care Constituţia României să fie modificată pentru a fi neechivoc, la fel cum există în zeci de state europene, aceasta cerinţă, că persoanele care au probleme penale nu pot să fie în funcţii publice", a anunţat preşedintele USR, într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, dezvăluiri INCENDIARE: Post TV, scăpat de faliment de 'statul paralel'

USR consideră că se impune introducerea acestei interdicţii în Constituţie "în contextul asaltului asupra Justiţiei pe care coaliţia PSD-ALDE l-a început imediat după preluarea puterii cu OUG 13 şi care a culminat după 9 luni cu proiectul de modificare a legilor justiţiei ce subminează independenţa magistraţilor şi anulează reformele pe care România le-a făcut în ultimii ani în acest domeniu".

“USR s-a opus cu toată forţa şi a organizat primul protest din Parlamentul României împotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din stradă sunt cei care au reuşit cu adevărat să blocheze această tentativă a coaliţiei PSD-ALDE de salvare a corupţilor. De aceea, USR face din nou apel la români să semneze această iniţiativă pentru a reuşi împreună să oprim asaltul asupra Justiţiei. Sperăm că majoritatea PSD-ALDE nu îşi va permite să blocheze în Parlament o iniţiativă cetăţenească semnată de peste 500.000 de oameni, aşa cum a făcut-o până în prezent cu toate proiectele iniţiate de opoziţie pentru a curăţi politica românească”, a declarat Dan Barna, presedintele USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.