Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru Nicușor Dan: USR nu-și poate folosi sigla, anunță judecătorii

nicusor dan usr

Tribunalul Bucureşti a menţinut, miercuri, decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care a fost respinsă folosirea siglei USR (reprezentată de un triunghi) la alegerile parlamentare.

Instanţa a respins ca neîntemeiată contestaţia Uniunii Salvaţi România şi a menţinut hotărârea BEC, decizia fiind definitivă.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

BEC a respins folosirea acestei sigle de către USR, pe motiv că este asemănătoare cu cea a Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), lucru interzis de lege.

În cadrul procesului de la Tribunalul Bucureşti, o persoană din Hunedoara - Monica Nicoleta Petruţ - a depus o cerere de intervenţie, ea fiind reprezentată de un avocat. Acesta a declarat în sala de judecată că se opune ca USR să folosească sigla USB, el atrăgând atenţia că la dosarul privind fuziunea dintre USR şi USB există mai multe documente cu o semnătură falsă.

Citește și: Pentru prima dată în istorie, virusul hepatitei C a fost fotografiat / VIDEO

De cealaltă parte, poziţia USR a fost susţinută de către procurorul de şedinţă. Acesta a susţinut că decizia BEC este greşită, deoarece USB şi-a dat consimţământul ca semnul său electoral să fie folosit de USR. Reprezentantul Parchetului a cerut instanţei să desfiinţeze decizia BEC şi să permită ca USR să folosească acea siglă.

"Am solicitat Biroul Electoral Central să folosim semnul cu triunghi, pe care l-am folosit ca USB în alegerile locale. Biroul Electoral Central a spus că USR nu are consimţământul USB. Noi am venit şi am spus că prin actul de fuziune există consimţământul şi prin faptul că eu, ca preşedinte al USB, am semnat cererea către BEC pentru atribuirea USR a semnului cu triunghi (...). Este un avocat care astăzi a reprezentat o persoană din Hunedoara, dar el a reprezentat PSD în procesul de fuziune. PSD are un interes pur mediatic, pentru că imediat ce se pronunţă fuziunea, USR este partid înfiinţat şi participă la alegeri", a declarat Nicuşor Dan, prezent la tribunal.

Citește și: Cristian Tudor Popescu analizează demisia unui șef din poliție: Am văzut multe în viața mea, dar așa ceva…

Nicuşor Dan a spus că, în situaţia în care tribunalul nu va da dreptate USR, atunci în alegeri va fi utilizată sigla permanentă a partidului.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a anunţat că depus la Biroul Electoral Central o nouă cerere pentru aprobarea siglei formaţiunii, ataşând o adresă oficială din care reiese că Uniunea Salvaţi Bucureştiul este de acord ca USR să folosească sigla respectivă.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.