Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură primită de Fetullah Gulen, dușmanul lui Erdogan: Decizia e FĂRĂ IEȘIRE

gulen

Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a calificat miercuri drept organizaţie teroristă reţeaua predicatorului islamist Fetullah Gulen, acuzat de autorităţile turce că este instigatorul loviturii de stat din 15 iulie, transmite agenţia EFE.

Decizia a fost adoptată de miniştrii de externe din statele musulmane, desfăşurată în oraşul saudit Jeddah. Comunicatul oficial nu oferă detalii despre această hotărâre, faţă de care Egiptul a manifestat rezerve. Reprezentantul acestei ţări a declarat că nu doreşte să împiedice întrunirea unanimităţii în adoptarea vreunei rezoluţii a OCI, dar că are nevoie de consultări interne 'pentru analizarea unor măsuri juridice'.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Au turnat smoală peste 4 cățeluși: I-au lipit de asfalt, la Iași

Miniştrii de externe ai celor 57 de state ce alcătuiesc OCI au început miercuri reuniunea lor ordinară ce va dura două zile.

Autoexilat în SUA din anul 1999, Fethullah Gulen este acuzat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan că se află în spatele tentativei de lovitură de stat militară din 15 iulie. Prin urmare, autorităţile de la Ankara au anunţat că vor cere oficial Washingtonului să-l extrădeze pentru a fi judecat în Turcia.

Citește și: O româncă revolutioneaza cercetarea mondială

Autorităţile de la Ankara au mai afirmat despre Gulen că încearcă să construiască 'o structură paralelă' în armată, justiţie, mass-media şi învăţământ pentru a prelua puterea în Turcia. În consecinţă, în Turcia se desfăşoară în prezent o vastă campanie de epurare prin eliminarea din armată şi administraţie a celor bănuiţi de legături cu organizaţiile lui Gulen.

Acesta din urmă respinge acuzaţiile şi a cerut SUA, într-un editorial publicat marţi de ediţia electronică a The New York Times, să nu-l extrădeze în Turcia, informează agerpres.ro.

Citește și: Iohannis, al 7 lea general SRI trecut in rezerva !

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.