Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ TERIBILĂ pentru Angela Merkel chiar din partea aliatului său: Acesta și-a anunțat REFUZUL OFICIAL

merkel

Horst Seehofer, preşedintele Uniunii Creştin Sociale (CSU), aliatul bavarez al formaţiunii Angelei Merkel, Uniunea Creştin Democrată (CDU), a anunţat duminică că renunţă la solicitarea sa privind impunerea unei cote maxime de refugiaţi cărora să li se permită să intre în Germania, un semn al apropierii faţă de cancelarul german înainte de alegerile legislative din septembrie, relatează AFP şi DPA.

"Situaţia s-a schimbat, politica Berlinului s-a schimbat", a afirmat Horst Seehofer într-un interviu acordat postului public de televiziune german ARD, referindu-se la condiţiile mai stricte în prezent pentru solicitanţii de azil în Germania şi la măsurile de protecţie a frontierelor introduse de UE începând din 2015.

Citește și: Directorul general al Tarom dă din casă. Cine ar vrea ca Tarom să dispară

"Există în mod evident mai puţină imigraţie decât atunci când am făcut aceste declaraţii" în legătură cu impunerea unei limite pentru numărul de refugiaţi, a spus el, scrie agerpres.ro.

Politicianul conservator a afirmat anterior că nu va exista o coaliţie de guvernământ cu CDU fără stabilirea unei limite superioare anuale pentru refugiaţi. El a cerut ca numărul solicitanţilor de azil să fie limitat la 200.000 pe an. Angela Merkel s-a opun unei astfel de limite, afirmând că este neconstituţional.

Citește și: O nouă modificare a Codului Rutier aduce amenzi usturătoare: Ce trebuie să verifice șoferii înainte de a pleca la drum

Din 2015, Germania a găzduit peste un milion de solicitanţi de azil, mulţi dintre ei sirieni, irakieni şi afgani care au fugit de conflicte şi persecuţii, ceea ce a adus Angelei Merkel laude pe plan internaţional dar şi atacuri xenofobe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.