Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura VICEVERSEI în Cazul judecătoarei Camelia Bogdan/ surse

strike lovitura

”Judecătoarea Camelia Bogdan şi-a făcut concediul pe banii Ministerului Agriculturii, partea vătămată în Dosarul ICA” - e o știre pe scurt la mare modă în aceste zile. Doamna judecător și-ar fi luat concediu și ar fi stat la Poiana Brașov 2 săptămâni pentru a preda în cadrul unei training pe anticorupție pentru funcționarii APIA. Apoi a venit la București și a dat verdictul final care l-a trimis 10 ani după gratii pe Dan Voiculescu - AICI

Legăturile: APIA (Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură) e în subordinea Ministerului Agriculturii - parte interesată în proces (era constituit ca parte civilă). Potrivit declarației de avere Camelia Bogdan a încasat pentru prestația sa frumoasa sumă de 10.000 RON.

Acuzații: A luat bani de la partea interesată în proces... chiar dacă pentru o anumită prestație + Conflict major de interese. S-a sesizat Inspecția Judiciară care verifică acest caz - AICI

____

Cum ar fi dacă VICEVERSA e adevărată - surse convergente susțin o altă variantă:

-NU ar fi vorba de conflict de interese pentru că ANI ar susține într-un document la purtător că prestația cu pricina nu constituie conflict de interese fiind asimilată cu învățământul.

-NU ar fi primit bani de la partea interesată pentru că prestația s-a făcut nu pentru Ministerul Agriculturii, ci pentru firma care a organizat trainingul pentru funcționarii APIA.

-NU au fost bani din bugetul Ministerului Agriculturii. Banii au venit chiar de la Banca Mondială (NU Uniunea Europeană) prin Programul CESAR (Proiectul Completarea Sprijinului Financiar acordat de Banca Mondială pentru Restructurarea Agriculturii în România).

-Chiar dacă UMP (Unitatea de Management a Proiectului) era Ministerul Agriculturii trainingul s-a făcut printr-o firmă specializată care a contactat și angajat independent de minister cursurile - plata s-a făcut de către firma de consultanță.

___

Informațiile de mai sus au fost confirmate cu surse de încredere din instituțiile menționate mai sus. Nu e exclus că lucrurile să fie lămurite definitv cu acte oficiale chiar în zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.