Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luare de ostatici în Franța: A avut loc un schimb de focuri / VIDEO

UPDATE: 00:05 Cei trei ostatici, reţinuţi de la ora 18.00 GMT de indivizi înarmaţi veniţi să le jefuiască locuinţa din Roubaix (nordul Franţei), au fost eliberaţi, iar unul dintre infractori a fost ucis în cursul intervenţiei forţelor de ordine, au informat marţi seară autorităţile locale, potrivit AFP.

În jurul orei 21.30 GMT, poliţia a anunţat încheierea operaţiunii şi arestarea mai multor agresori. La rândul său, procurorul a informat că unul dintre infractori şi-a pierdut viaţa în cursul operaţiunilor.

Surse din cadrul poliţiei şi primăriei anunţaseră mai devreme că doi sau trei indivizi "puternic înarmaţi" s-au ascuns într-o casă unde se aflau mai multe persoane pe care au încercat să le jefuiască.

Schimburi de focuri au avut loc la sosirea poliţiştilor din brigada de luptă împotriva criminalităţii, alertaţi de această tentativă de furt. Autorii spargerii au luat ostatici persoanele aflate în casă, printre care un şef de filială bancară.

Un larg perimetru de securitate a fost stabilit în jurul casei, aflată într-un cartier select din Roubaix, oraş din apropiere de graniţa cu Belgia.

Această operaţiune a avut loc în timp ce Franţa se află în stare de urgenţă după atentatele comise la 13 noiembrie la Paris, iar regiunea Bruxelles este paralizată de teama unor atentate iminente. Roubaix se află la aproximativ o sută de kilometri vest de Bruxelles.

UPDATE: 23:30 Doi ostatici au fugit din clădirea ocupată de bărbații înarmaţi, alte două persoane fiind sechestrate în continuare, anunţă surse citate de Le Figaro. Potrivit unui oficial, nicio persoană nu a fost rănită.

UPDATE: Mai mulţi indivizi înarmaţi au luat ostatici marţi seară într-o locuinţă din Roubaix (nordul Franţei), au informat surse concordante, poliţia referindu-se la o spargere, iar primăria la un jaf, scrie AFP.

Surse din rândul forţelor de ordine au afirmat că două sau trei persoane s-au refugiat într-o locuinţă aparţinând unui cuplu pe care se pregăteau să o jefuiască.

Citește și: NATO avertizează Rusia: Suntem solidari cu Turcia

La sosirea brigăzii de luptă împotriva criminalităţii au avut loc schimburi de focuri, poliţia fiind alertată în legătură cu această spargere, indivizii înarmaţi luând ostatici persoanele care se aflau în casă.

Primăria din Roubaix a făcut cunoscut că este vorba despre un "jaf".

Citește și: Reacția lui Barack Obama după amenințările lui Vladimir Putin

UPDATE: Conform unor surse de la fața locului, ar fi vorba despre 2-3 atacatori.

Franța e din nou sub teroare! La Roubaix a avut loc o luare de ostatici și au fost trase focuri de armă, anunță mass-media internaționale.

Conform Sky News, care citează surse medicale, mai multe persoane sunt rănite. Printre ostatici se află și câțiva copii. Un important dispozitiv de securitate a fost creat, iar forţele speciale ar fi lansat deja asaltul asupra clădirii.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Teroriștii sirieni i-au executat pe piloții ruși / VIDEO

Conform unor surse din poliție, se pare că acest atac nu ar avea legătură cu cele din Paris. Un director de bancă și familia sa ar fi ostatici. Comisariatul din Roubaix şi serviciile locale de prim-ajutor au confirmat o operaţiune de anvergură în cartierul Van Goh din oraş.

Citește și: Un nou atentat zguduie lumea: Cel puțin 14 morți / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.