Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - LUARE de OSTATICI în nordul Angliei. Poliţiştii au izolat zona - FOTO/VIDEO

AFP
politie UK

UPDATE: 'Un bărbat înarmat cu un cuţit' a luat ostatici 'mai mulţi angajaţi' ai unui centru pentru ocuparea forţei de muncă din Newcastle, în nord-estul Angliei, a anunţat vineri poliţia, transmite France Presse, potrivit agerpres.

'La faţa locului au ajuns negociatori', a precizat poliţia din Northumbria într-un comunicat de presă, precizând că a fost chemată în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT).

Citeşte şi: Ce se va întâmpla în Scoţia, după ce separatiştii au pierdut la alegerile din UK

Potrivit sursei citate, nu există deocamdată informaţii cu privire la eventuali răniţi. Poliţia a anunţat că mai mulţi angajaţi au reuşit să fugă.

În acest stadiu, luarea de ostatici de acest individ "cunoscut la centrul pentru ocuparea forţei de muncă" este tratată drept 'un incident izolat', a mai precizat poliţia.

"Căminele de studenţi situate în apropierea centrului au fost evacuate", iar staţia de metrou din apropiere de Byker a fost închisă "din motive de precauţie", au adăugat autorităţile.

Această intervenţie are loc într-un climat extrem de febril, la şase zile după un atentat soldat cu opt morţi şi aproximativ 50 de răniţi în centrul Londrei şi la o zi după alegerile legislative anticipate, în urma cărora conservatorii premierului Theresa May au pierdut majoritatea absolută în Parlament.

Marea Britanie a fost lovită de trei atentate în ultimele trei luni, iar în două dintre ele au fost folosite cuţite.

Săptămâna trecută, o camionetă a intrat în mulţimea de pietoni de pe London Bridge, iar apoi cei trei atacatori au coborât din maşină şi au înjunghiat mai multe persoane.

Ştire iniţială: Un bărbat înarmat cu un cuţit a luat ostatici mai multe persoane într-un centru de recrutare a forţei de muncă din Newcastle, nordul Angliei.

Poliţiştii au ajuns la locul incidentului şi au stabilit un perimetru de siguranţă. Drumurile au fost închise, iar localnicii au fost sfătuiţi să evite zona.

Nu există informaţii despre eventuale victime, transmite presa britanică.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.