Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucescu şi Olăroiu luptă pentru titlul de cel mai bogat antrenor român

Mircea Lucescu Zenit 2

La finalul săptămânii trecute Revista Capital a realizat TOP-ul 300 al celor mai bogaţi români pe 2016. Fotbalul şi-a tras şi de această partea "leului": cel mai bogat antrenor rămâne Mircea Lucescu, însă Olăroiu îi face marcaj strâns.

Plecat în această vară de la Şahtior, după o perioadă de peste un deceniu petrecută la cârma "minerilor", Lucescu este în continuare plătit regeşte. Zenit îi oferă 4 milioane de euro/an tehnicianului, însă în anii următori este posibil ca acesta să fie depăşit. Olăroiu vine tare din urmă, în momentul de față, la Al Ahli Dubai, acesta având un salariu de peste 5 milioane de euro pe an. Fostul antrenor al Stelei a refuzat performanţa la echipe importante din Europa în detrimentul părţii financiare, iar acest lucru pare să fi reprezentat alegerea corectă.

Citește și: SCANDAL în fotbalul românesc: Un fost membru al Generației de Aur este CERCETAT de DNA

”Am o cotă foarte bună acolo și am avut de muncă tot timpul. Am avut mereu contracte și, chiar dacă am avut momente în care am avut oferte din Europa, ele veneau când eram sub contract. Clauzele de reziliere nu sunt tocmai ușoare, mai ales pentru echipele din Europa, unde nu există un potențial financiar la fel de mare ca aici”, explica Olăroiu, pentru Digi Sport, într-un interviu realizat săptămâna trecută.

Podiumul oamenilor de fotbal e completat de Hagi, care la rândul său are toate şansele să spere în viitor că va urca în clasament, în condiţiile în care proiectul "Viitorul" este un succes şi se estimează că fotbalişti ca Benzar, Marin sau Ţîru vor face pasul spre Vest pe sume importante.

Top 5 averi din fotbal în TOP 300 Capital

1. Mircea Lucescu 25-28 milioane euro

2. Cosmin Olăroiu 22-24 milioane euro

3. Gheorghe Hagi 21-22 milioane euro

4. Cristian Chivu 20-22 milioane euro

5. Dan Petrescu 20-21 milioane euro

Colegii de la sursa citată au alcătuit şi un top al investitorilor din fotbal, acolo unde patronul Astrei, Ioan Niculae, nu are adversar. Deşi faţă de anii precedenţi averea i s-a diminuat considerabil, omul de afaceri are de două ori mai mulţi bani faţă de ocupantul locului secund, Gigi Becali. Podiumul este completat de acţionarul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă.

TOP 5 investitori în fotbal în TOP 300 Capital

1. Ioan Niculae 600-700 milioane euro

2. Gigi Becali 280-300 milioane euro

3. Ionuţ Negoiţă 100-105 milioane euro

4. Ioan Neculaie 32-34 milioane euro

5. Valeriu Ifime 21-23 milioane euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.