Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Isar îi critică pe tehnocrați: E clar că a mințit

www.ancheteonline.ro
Lucian Isar

Realitatea.net:

Lucian Isar a comentat proiectul de modificare a Codului Fiscal care l-a făcut pe secretarul de stat Gabriel Biriş să îşi dea demisia, precizând că, din punctul său de vedere, proiectul fiscal eşuat nu merită discutat foarte mult, dar s-a declarat surprins de faptul că reprezentanţii Guvernului nu par să fi înţeles ce se aştepta de la ei, în acest an electoral: "stabilitate şi predictibilitate".

"N-aş comenta foarte mult proiectul pentru că pare un exerciţiu. Aş începe cu concluziile: bazat pe declaraţiile lui Gabriel Biriş, e clar că doamna ministru Dragu a minţit de teama presei. Nu e clar cine şi l-a asumat, dar multă lume ştia despre acest proiect. 
Pe mine mă surprinde că, tehnocraţi sau nu, nu au înţeles exact care e rolul lor în această perioadă de tranziţie, principalele cerinţe sunt stabilitatea şi predictibilitatea. Când s-a adoptat ultimul Cod Fiscal partidele au promis că nu se va modifica prin OUG şi că va fi modificat prin lege şi că nu se va întâmpla acest lucru vreme de câţiva ani....
(...) Toţi cei trei: Biriş, Dragu şi şeful Consilului Fiscal, au ştiut. Probabil că nu şi-au pregătit cum trebuie reacţiile. Probabil că şi partidele au fost la fel de surprinse ca şi presa, ştiind că mai sunt câteva luni pentru acest guvern şi că nu e timp să se discute un proiect de o asemenea anvergură. 
Nu îi văd altă valoare proiectului decât să confirme puterea presei de a schimba părerea unuia sau altuia. 
Nu e niciun motiv pentru care ai face modificări de fiscalitate în acest moment al anului electoral
", a concluzionat acesta.

Evenimentul Zilei:

De fapt sunt două scandaluri și legarea lor e cel puțin stupidă. Primul – cel cu adevărat important – este legat de un reporter de la o televiziune rusească, băiat școlit în lumina stelei de pe Kremlin, care crede că există limba moldovenească. Solistul formației, dovedind un curaj cu adevărat lăudabil, spune că această limbă nu există, că el cântă în românește.
Urmează al doilea scandal, prezentat de media românească drept ”răzbunarea rușilor” pentru faza de la interviu. Solistul este filat și fotografiat fără machiajul care l-a ajutat și el la celebritate. Până și cei de la Carla’s Dreams spun – într-o postare făcută în limba rusă – că nu e vreo dramă.
Aici e prostia – poate și ceva exagerare de PR, mai ales că au și apărut unii care spun că nu trebuia preluată știrea cu identitatea solistului, pentru că se face jocul Kremlinului! Ei au aerul infect al eroilor de după bătălii, care, ratând participarea la sângeroasa victorie, se înfruptă din sunetul trompetelor de după.
De fapt, dacă cei speriați că-l ajută pe Putin ar fi dat o căutare simplă pe Internet cu termenii ” Carla’s Dreams Andrei Țăruș” ar fi aflat că știrea e departe de a fi nouă. Cea mai veche mențiune am găsit-o în Evenimentul Zilei, pe 29 decembrie 2015. Acolo, folosindu-se date din presa din Republica Moldova, sunt o groază de informații, de la numele artistului, la orașul de baștină, vârstă, pregătire. Așa am aflat – recunosc, abia acum – că are 31 de ani, că e căsătorit din 2010 și că a absolvit Facultatea de Drept. Normal, apare și fotografia solistului.
În luna iunie a acestui an, informațiile sunt reluate, de data aceasta de ziarele de monden, Click și Cancan, pentru că știrea momentului era că Andrei Țăruș divorțează de soția sa, Nelea Motricală, sper că i-am scris numele corect. Bine, dacă citești știrea, afli că nu mai divorțează, dar asta e soarta cititorilor de știri de genul ”Solistul de la Carla’s Dreams, fără mască! Soția a băgat divorț de el, dar...”
Asta e doar o trecere succintă prin istoricul problemei ca să separați un gest superb dintr-un studiou de televiziune de ceva vedetism de Facebook, practicat tot mai des de unii ”formatori de opinie”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.