Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Mândruță pune degetul pe rană: adevărul despre relația presă-cititor

lucian mandruta

În această perioadă extrem de agitată, cu proteste atât în online, cât și în offline, taberele s-au radicalizat. Nu puține sunt publicațiile care au fost acuzate că dezinformează sau că țin partea unei anumite tabere. Jurnalistul Lucian Mândruță pune degetul pe rană și explică care sunt cauzele pentru care presa a ajuns în această situație.

Citește și: Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara, audiat la DNA

Citește și: ULTIMA ORĂ: Fostul ministru Theodor Paleologu, audiat la DNA

”Am si eu o intrebare pentru toti cei care viseaza presa libera:

Cand ati platit ultima oara pentru presa?

Cand ati luat content pe bani? Nu mai stiti? Va spun eu. Niciodata.

Cand ati platit indirect? Cand v-ati uitat ultima oara la televizor. Doar acolo.

In rest, cand faci un blog politic, e greu sa te astepti la publicitate de la un advertiser. Ca le e frica de asocieri (Dumnezeu stie de ce nu le-a fost in ultimii ani de mizeriil de la tv, dar am o banuiala). Ca nu vor sa se implice, ca bla, bla.

Cei care fac content politic onest in social media si in online scriu gratis. De pasiune. Cand au timp, printre job-urile sau afacerile lor.

Si asta ii impiedica sa creasca. De aia nu avem un Huffington Post cu zeci de angajati si in schimb avem 100 de ziare centrale si locale, toate aflate in solda unor patroni politici.

Pentru ca nu platiti. Nimeni nu vrea altceva decat moca. Nimeni nu vrea decat dedicatie si inspiratie. Daca e si cu saracie la pachet, cui ii pasa?

Sigur, avem si exceptii. Moise a inceput un business. Dar oare daca punea aplicatia Biziday cu 1 euro pe AppStore, ce zicea lumea?

Exact. Ca vrea sa se imbogateasca. Pentru ca asta e un delict in Romania, tara fundamental de stanga, chiar si cand iese la protest pentru idealuri de dreapta.

Ei bine, pana cand n-o sa intelegeti ca presa trebuie sa faca bani de la voi ca sa nu ii ceara subteran altora, nu veti avea presa libera.

Veti avea exact ce plateste bunicul cu ochiul, in pauza de publicitate de la televizor”, scrie Lucian Mândruță, pe pagina personală de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.