Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile se complică cu Siria: Rusia a convocat Consiliul de Securitate al ONU după atacul SUA

consiliul de securitate ONU

Consiliul de Securitate al ONU urma să se reunească sâmbătă la cererea Rusiei, pentru a discuta loviturile aeriene ale coaliţiei internaţionale în Siria, au declarat agenţiei Reuters surse diplomatice, relatează Agerpres. Purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe rus, Maria Zaharova, a anunţat că Moscova urmează să solicite întrunirea consiliului, iar Siria a cerut condamnarea "agresiunii" americane, după ce lovituri aeriene ale coaliţiei conduse de SUA au ucis sâmbătă zeci de militari sirieni - DETALII AICI

Vezi și: SCANDALUL anului în România: O mare vedetă și medicii sunt în RĂZBOI

Comandamentul general al armatei siriene a acuzat sâmbătă coaliţia internaţională condusă de SUA că a bombardat o poziţie a trupelor regimului de la Damasc. O lovitură aeriană la Jebel Tharda, în apropierea aeroportului Deir al-Zor, sâmbătă la ora locală 17 (14.00 GMT), a ucis mai mulţi soldaţi sirieni care se pregăteau să atace gruparea Stat Islamic (SI), ceea ce ar reprezenta o "dovadă concludentă" că SUA şi aliaţii lor susţin forţele jihadiste, se afirmă într-un comunicat al armatei siriene.

Vezi și: Până la urmă s-a aflat: Cum a câștigat Timișoara cursa pentru Capitală Culturală Europeană

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, care lucrează cu numeroşi observatori pe teren în Siria, a confirmat iniţial moartea a 30 de soldaţi sirieni în urma atacului aerian şi a precizat că şi aviaţia militară a Rusiei a bombardat aceeaşi zonă, simultan cu coaliţia internaţională condusă de SUA. Ulterior, OSDO a revizuit bilanţul la peste 80 de morţi şi a precizat că s-a deschis astfel calea pentru cucerirea poziţiei de la Jebel Tharda de către SI. 

Rusia, prin purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul Igor Konaşenko, a anunţat 62 de morţi şi aproximativ 100 de răniţi în rândul trupelor siriene, ca urmare a patru atacuri aeriene ale coaliţiei, lansate din Irak. Dacă a fost vorba de o greşeală, aceasta constituie o dovadă a refuzului Statelor Unite de a-şi coordona cu Rusia acţiunile în Siria, susţine Moscova.

Citește și: Carmen Iohannis, DEZMAT la Media Music Awards, la Sibiu! Oamenii au fost socati

Comandamentul Central din Tampa, statul Florida al forţelor armate americane a recunoscut într-un comunicat de presă efectuarea unui bombardament aerian la Deir al-Zor, cu intenţia de a lovi gruparea Stat Islamic, şi a precizat că misiunea a fost întreruptă după ce oficialităţi ruse au informat că este posibil ca loviturile să fi căzut asupra unor poziţii ale armatei siriene. Documentul militar american, citat de DPA, afirmă că "Siria reprezintă o situaţie complexă cu diferite forţe militare şi miliţii în apropiere unele de altele, dar forţele coaliţiei nu ar lovi intenţionat unităţi militare siriene cunoscute", iar Rusia a fost informată din timp asupra loviturilor aeriene care urmau să ţintească zone deja lovite în operaţiuni anterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.