Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile se complică la Odessa: A apărut Rada Populară Basarabeană

În regiunea Odessa a apărut "un organ reprezentativ pentru protejarea intereselor comunităţilor naţionale ale Basarabiei". Decizia de fondare a structurii a fost luată ieri la Odessa, în cadrul şedinţei de fondare a Radei Populare Basarabene (RPB), transmite Infotag cu referire la presa locală.

La şedinţă au participat circa 100 de delegaţi – reprezentanţi ai şapte comunităţi-cheie – moldovenească, bulgară, găgăuză, rusă, ucraineană, rromă şi poloneză, inclusiv deputaţi ai consiliilor locale, activişti şi jurnalişti.

În calitate de oaspeţi străini, la şedinţă au fost prezenţi liderul Partidului "Patrioţii Moldovei", Mihail Garbuz, liderul aripii tinere a partidului "Ataka", Svetoslav Proinov (Bulgaria).

Preşedinte al Radei a fost ales preşedintele Uniunii Transnistrenilor din Ucraina, Dmitri Zatuliveter, care a spus că RPB îşi vede misiunea în faptul ca Basarabia să obţină "statut de autonomie cultural-naţională".

"Popoarele noastre trebuie să fie demn prezentate în viaţa politică şi economică a Ucrainei, comunităţile noastre trebuie să influenţeze deciziile ce vizează regiunea noastră", a spus el.

La finalul şedinţei delegaţii au adoptat "Manifestul Radei Populare Basarabene" în care se menţionează: "Noi suntem patrioţii ţării noastre şi de noi depinde viitorul. Rada Populară este noua formă de autoorganizare a basarabenilor. Vocea noastră va fi auzită de toţi. Acţiunile noastre vor fi apreciate de oameni şi istorici. Fiecare zi a RPB va fi o zi de lupte şi realizări".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.