Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile se complică în dosarul lui Dan Șova: E nevoie de un nou judecător

dan sova catuse

Lucrurile se complică în dosarul lui Dan Șova, fiind nevoie de un nou judecător care să stabilească dacă senatorul PSD scapă de arestul la domiciliu sau nu. Senatorul Dan Şova aşteaptă decizia magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care judecă contestaţia procurorilor DNA la decizia luată de magistrați, în data de 28 ianuarie, aceea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul CET Govora. Vineri, s-a stabilit ca un alt judecător să fie chemat şi să stabilească dacă Şova va fi eliberat. Data procesului: 8 februarie.

Senatorul Dan Şova a fost trimis în judecată pe data de 26 ianuarie, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Citește și: Jurnalistă de la televiziunea publică, agresată sexual în timpul unei transmisiuni în direct / VIDEO

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Şova şi a fostului director general al centralei de energie termică CET Govora SA, Mihai Bălan, pentru trafic de influenţă şi respectiv abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Citește și: ȘOCANT Ai văzut-o în Playboy, dar a murit la numai 34 de ani / FOTO

Minuta ședinței de judecată:

Repune cauza pe rol în vederea discutării în complet de divergenţă a contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din 28 ianuarie 2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 526/1/2016/a1.1 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală privind pe inculpatul Şova Dan-Coman. Acordă termen la data de 08 februarie 2016, ora 10:00 , Sala Secţiei Penale cu citarea contestatorului şi asigurarea apărării. Definitivă.

Citește și: Actorul care a avut curajul să joace o partidă de șah cu Stephen Hawking: Cine a câștigat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.