Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile se precipită. Transnistria trece la mobilizări

zonadesecuritate.md
puncte de control transnistria

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol mobilizează bărbați cu vârsta de până la 55 de ani în așa numitul contingent de menținere a păcii. Acestora li se propune hrană, îmbrăcăminte, loc de cazare și o remunerare „de la 2800 de ruble”. Întâmplător sau nu, dar anul trecut în luna aprilie autoritățile ucrainene informau că în Transnistria a fost emis un document secret cu un conținut similar de mobilizare, dar autoritățile negau, acum anunțul este lansat în mass media din stânga Nistrului, anunță timpul citat de Rador.

Așa numitul Contingent de menținere de la Tiraspold invită cetățenii să se înscrie în rândurile armate pentru o perioadă de trei luni, care va începe la 1 martie.

Doritorilor li se propune îmbrăcăminte, cazare și masă, potrivit serviciului de presă al așa numitului minister al apărării de la Tiraspol.

Aceștia mai propun și o indemnizație lunară „de la 2800 de ruble transnistrene”.

Potrivit aceluiași anunț, la antrenamente „pot participa bărbații cu vârsta sub 55 de ani, apți pentru serviciul militar”, Aceștia trebuie să depună o cerere la centrele militare până la 28 februarie

Amintim că liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a negat anterior că în stânga Nistrului ar avea loc mobilizarea bărbaților.

În ultimele săptămâni tot mai mulți comentatori, dar și blogeri ruși discută despre o nouă ofensivă rusă în Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că noua ofensivă a Federației Ruse ar putea fi în orice direcție. El a discutat despre acest lucru într-un interviu acordat postului de televiziune german ARD.

Și președintele Consiliului European Charles Michel a declarat într-un interviu pentru ziarul spaniol El Mundo că „următoarele două-trei săptămâni vor fi decisive pentru război și pentru lume. Ceea ce se întâmplă în 2023 depinde de săptămânile următoare”, a declarat președintele Consiliului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.