Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban critică dur fosta conducere a PNL. Cum se luau deciziile

ludovic orban alina gorghiu

Liberalul Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa fostei conduceri a partidului, când Alina Gorghiu era președinte. Candidat la funcţia de preşedinte al PNL, Orban a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că deciziile în partid 's-au luat în spatele uşilor închise, în cercuri restrânse', iar 'talpa partidului nu a fost nici măcar consultată', el opinând că trebuie analizat cu 'foarte multă seriozitate care au fost cauzele care au dus la contraperformanţa' de la parlamentare.

'Deciziile în partid s-au luat în spatele uşilor închise, în cercuri restrânse ale puţinilor oameni care sunt, în general, bucureşteni. Talpa partidului nu a fost nici măcar consultată, nu s-a ţinut cont de multe ori de poziţiile exprimate de la nivelul filialelor judeţene, de la nivelul primarilor PNL, care au semnalat, sigur, nu prin mesaje neapărat publice, pentru că în precampanie şi în campanie nu poţi să dai mesaje împotriva partidului. În comunicarea internă nu s-a ţinut cont de toate semnalele de alarmă care au fost trase. Voi schimba complet mecanismul de luare a deciziilor. Nu poţi să iei decizii importante pentru partid fără să consulţi baza partidului', a spus Ludovic Orban, scrie agerpres.ro.

Citește și: INCREDIBIL Faimosul Stephen Hawking pleacă în SPAȚIU

El a adăugat că orice decizie politică la nivel naţional trebuie luată în baza unui mandat care este primit de reprezentanţii fiecărei filiale judeţene, iar la decizie să participe toţi primarii, preşedinţii de organizaţii locale, consilierii judeţeni.

Orban a criticat şi faptul că PNL nu a avut program de guvernare, el opinând că a existat un 'pseudo program' de guvernare.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

'Gândiţi-vă: noi nu am avut program de guvernare. Nu e posibil să participi într-o campanie electorală la alegerile parlamentare fără să ai un program de guvernare, preluându-l pe Cioloş aşa cum l-a preluat, fără să-i impunem condiţia de a deveni membru al PNL. Noi am avut un pseudo program de guvernare, care era enunţul ăla de intenţii 'să fie bine ca să nu fie rău'. Păi, comparaţi cu ce promisiuni şi ce mesaje au transmis competitorii politici', a mai spus Ludovic Orban.

Liberalul a amintit că, după alegerile prezidenţiale, PNL avea în sondajele de opinie intenţie de vot 42-44% şi o credibilitate de aproape 50%, dar că a obţinut la parlamentare 20%, ceea ce înseamnă 'un recul extrem de mare' faţă de potenţialul de vot pe care îl are partidul.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

'Noi trebuie să vedem cu foarte multă seriozitate care au fost cauzele care au dus la această contraperformanţă, să ştim pe viitor să nu mai comitem niciodată greşelile pe care le-am făcut. Mai mult decât atât, trebuie să înţelegem foarte bine din partea acestui uriaş bazin de cetăţeni de peste 50% ce aşteaptă de la noi şi să facem ceea ce aşteaptă oamenii de la noi', a afirmat Orban.

El a susţinut că nici după locale şi nici după parlamentare nu s-a făcut o analiză serioasă în PNL.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

Ludovic Orban a adăugat că în ceea ce priveşte vectorii de mesaj, trebuie o schimbare la faţă în bine a PNL. 'Avem nevoie de oameni noi, de purtători de mesaje, de lideri, nu numai numărul 1 în partid, ci şi liderii secundari, liderii pe domenii, comunicatorii pe domenii. Trebuie scoşi în faţă oamenii de calitate, oamenii care au într-adevăr ce spune, oamenii care au expertiză în domeniul care se pronunţă şi care într-adevăr ştiu să comunice cu cetăţenii', a spus acesta.

Orban a mai spus că el candidează la şefia partidului pentru a garanta unitatea şi coeziunea acestuia, pentru a-l ajuta să redevină principala forţă politică a României.

Citește și: Cea mai nouă DESCOPERIRE pentru bolnavii de cancer: Cum se oprește dezvoltarea tumorilor

'Vreau să confer PNL-ului un plus de caracter, un plus de identitate, de asemenea forţă şi credibilitate în mesajul public', a afirmat fostul deputat.

El a menţionat că planul său de campanie cuprinde deplasări în toate judeţele României, urmând să ajungă în fiecare filială judeţeană de două ori. 'Dorinţa mea este ca documentul cu care mă voi prezenta în faţa Congresului să nu fie numai rezultatul gândurilor mele, al experienţei mele politice sau a părerilor pe care le am, ci vreau să fie o reflectare cât mai fidelă a ceea ce gândeşte PNL în special prin membrii de la firul ierbii, de la baza partidului', a menţionat Orban.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

În ceea ce priveşte competiţia pentru şefia partidului, Ludovic Orban a apreciat că este binevenită. 'Este normal şi firesc ca într-un partid politic democratic să existe mai mulţi oameni care au ca obiectiv să candideze pentru o funcţie sau alta. În ce mă priveşte pe mine, voi face o campanie pozitivă, marcată de fair play, marcată de bunăvoinţă, să spun, faţă de competitori, în care nu voi ataca, nu voi spune niciun cuvânt rău despre competitorii mei. Eu mă voi referi strict la ceea ce vreau să fac eu pentru PNL', a conchis Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.