Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre calitatea produselor din magazine: Este obligaţia fundamentală a autorităţilor de a informa cetăţenii

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că este obligaţia fundamentală a autorităţilor să informeze cetăţenii cu privire la calitatea produselor, atunci când apar chestiuni care ţin de sănătatea publică sau de înşelarea consumatorului.

"Orice produs care nu respectă calităţile, care nu e conform cu datele care sunt pe ambalaj reprezintă de fapt înşelarea consumatorului român. Nici astăzi nu sunt scoase de pe piaţă produsele. Cetăţenii trebuie să cunoască aceste produse, să cunoască firmele care au produs la dublu standard şi toţi avem dreptul să cunoaştem care sunt măsurile dispuse de ministrul Agriculturii, de autoritatea pentru protecţia consumatorului şi de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară", a susţinut Orban, răspunzând unei întrebări pe această temă, la o festivitate organizată de femeile liberale, în Parcul Cişmigiu, cu prilejul Zilei Imnului Naţional, scrie agerpres.ro.

El a amintit că a solicitat atât demisia ministrului Agriculturii, cât şi a şefului ANPC, în cazul în care nu sunt date publicităţii aceste informaţii.

"Pun o întrebare retorică, de ce în alte situaţii ANPC a comunicat publicului companiile şi produsele neconforme, iar de data asta tăinuieşte această informaţie? Mi se pare, practic, un lucru grav. Acum cetăţenii nu sunt informaţi care sunt produsele care sunt pe piaţă, care nu sunt conforme. Pe de altă parte, e posibil să apară o neîncredere a cetăţeanului care să ducă la o scădere a vânzărilor inclusiv pentru companiile serioase, care sunt cea mai mare majoritate. Neprecizarea produselor şi a companiilor aruncă, practic, o anatemă nedreaptă asupra tuturor companiilor cinstite care respectă calitatea produselor. Şi de ce să fie afectate aceste companii şi să nu sufere acele companii care, într-adevăr, au aplicat dublu standard", a afirmat liderul liberal.

Joi, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Justiţiei ca în colaborare cu ministrul Agriculturii şi instituţiile de resort să elaboreze o normă legislativă internă care să permită menţionarea numelui firmelor care consideră România o ţară "de mâna a doua" pe subiectul alimentelor susceptibile de dublu standard.

"Poate găsim o modalitate, că până când facem noi nu ştiu ce normă europeană, poate facem o normă internă. (...) Sau măcar un cadru legislativ care să ne permită să spunem cetăţenilor ce firme ne consideră a fi o ţară de mâna a doua şi să-i tratăm şi noi ca atare", a declarat Mihai Tudose în deschiderea şedinţei de Guvern.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat că baza discuţiei în găsirea unei soluţii juridice pleacă de la chestiunea unui tratament egal de care trebuie să se bucure toţi consumatorii, toţi cetăţenii UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.