Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, discurs de învingător: Cele trei principii care vor sta la temelia PNL

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Ludovic Orban a devenit sâmbătă preşedinte al PNL, cu peste 78% din voturile celor aproape 5000 de delegaţi la Congres. În discursul de la finalul Congresului, Orban a enunţat cele trei principii care vor sta la baza funcţionării PNL: doctrina liberal-conservatoare, respectarea parteneriatelor internaţionale şi parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis.

Vezi şi: OFICIAL: Ludovic Orban, noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal

"Vă mulţumesc pentru încrederea acordată, care mă onorează şi mă obligă. Pentru mine, începând de azi, viaţa e mult mai dificilă. Port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL într-o forţă politică de care are nevoie România. Victoria de astăzi nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine în sine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România.

Vreau să va spun câteva lucruri clare, simple şi precise. PNL, sub conducerea mea, va fi un partid de dreapta liberal-conservator, membru al dreptei europene, şi se va bate cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta, pentru a asigura creşterea economică sustenabilă.

PNL va fi un garat al îndepliniri tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri: parteriatul strategic cu SUA, statutul de membru NATO şi de membru UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente. Rămânem o oază de certitudine în acesta zona frământată a Europei.

PNL va fi începând de astăzi un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumtat în alegerile din 2014.

Mă voi bate cu toată forţă mea pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegeri locale din 2020, să dăm tuturor localităţilor din România şansă de modernizare, de creştere economică. Nu în ultimul rând, obiectivul fundamental este câştigarea alegerile parlamentare şi o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă o guvernare liberală", a declarat Orban.

La final, Orban a primit un cadou de la deputatul Corneliu Olar: "Simbolul moţilor, tulnicul, prin care Avram Iancu chema moţii la luptă."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.