Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban ieșire EXPLOZIVĂ: Este un pluton de execuție a independenței justiției. Liberalii iau măsuri extreme

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că această comisie specială de modificare a legilor justiției s-a transformat într-un ”pluton de execuție” al independenței justiției. Pe lângă faptul că liberalii s-au retras de la dezbaterile comisiei, aceștia intenționează să sesizeze, în calitate de grupuri parlamentare Comisia de la Veneția, dar va fi sesizată și Curtea Constituțională.

”După cum bine știți am luat decizia de a ne retrage din simulacrul de dezbatere, care se desfășoară la P1, sub conducerea emitentului OUG 13. Asta nu este comisie parlamentară ci este pluton de execuție a justiției, a independenței judecătorești. Nu putem accepta să fim părtași la simulacrul de dezbatere care poate conduce la niște consecințe ce pot fi extrem de grave pentru independența justiției din România.

Astăzi, în BPR-uri a fost respinsă solicitarea noastră de a se amâna dezbaterile și să se solicite un punct de vedere al Comisiei de la Veneția, așa cum este scris și în raportul MCV și așa cum au spus și liderii europeni. Ne vom adresa ca grupuri parlamentare Comisiei de la Veneția pentru a solicita un punct de vedere și eventual pentru a trimite o delegație în România, în măsura în care este posibil.

De asemenea, vom ataca la CCR hotărârea Parlamentului prin care s-a modificat regulamentul comisii speciale transformată în pluton de execuție a justiției. Nu ni se pare normal ce se întâmplă, nu este o dezbatere normală, nu este firesc să fie anulat dreptul la opinie, dreptul la exprimarea unui punct de vedere, dreptul la o dezbatere la care să participe toți reprezentanții societății civile implicați.

Mă gândesc că poate îi vine lui Dragnea mintea de pe urmă și o le ordone, că văd că numai de ordine ascultă Iordache și cu ceilalți, să se comporte democratic, să respecte dezbaterile parlamentare și să oprească acest foc continuu asupra justiției, tras de acești indivizi care zic ei că sunt într-o comisie parlamentară, dar de fapt execută un caz pentru a afecta independența justiției”, a declarat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.