Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îi răspunde lui Tăriceanu: 'Este o denaturare grosolană a evenimentului. Nici nu știam că va fi prezentă doamna Kovesi'

ludovic orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat miercuri că nu a ştiut că la dezbaterea organizată cu o zi în urmă de GDS va fi prezentă şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

"Este o denaturare grosolană a evenimentului. Eu am fost invitat la o dezbatere, de Grupul de Dialog Social. La această dezbatere am întrebat cine sunt invitaţi, mi s-a confirmat că au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor partidelor parlamentare, reprezentanţi ai societăţii civile, ai uniunilor de judecători, de procurori, ai CMS, nici nu ştiam că va fi prezentă doamna Kovesi. Eu am fost la o dezbatere pe tema legilor Justiţiei, la care evident erau invitate personalităţi din societatea civilă, organizaţii neguvernamentale, iar faptul că a existat şi doamna Kovesi acolo nu mi s-a datorat mie", a spus Orban, la Palatul Parlamentului, întrebat cum vede criticile pe care i le-a adresat Călin Popescu-Tăriceanu pentru că a fost la o dezbatere cu Laura Codruţa Kovesi, potrivit agerpres.ro.

Petre Daea, atac DUR la adresa șefului Consiliului Concurenței: Dumnealui nu este păun printre găini, iar noi să fim zilnic perpeliți


Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a comparat miercuri dezbaterea organizată cu o zi în urmă de Grupul pentru Dialog Social cu o scenă din Coreea de Nord, iar pe liderul PNL, Ludovic Orban, cu un personaj din bancurile comuniste, "după ce acesta şi-a cerut iertare în faţa procurorului general pentru vina de a fi militat vreodată pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor". 

"Dezbaterea pe legile Justiţiei mie îmi ridică foarte multe semne de întrebare văzând opoziţia feroce a unora dintre cei care lucrează în ceea ce ei numesc sistem. Ieri am urmărit cu mare surprindere dezbaterea organizată la GDS, care mi-a sugerat ceva îngrozitor. Am avut o clipă senzaţia că văd o scenă din Coreea de Nord în care cetăţenii, în pofida neajunsurilor, restricţiilor pe care le au, preamăresc în continuare regimul. L-am văzut pe Ludovic Orban la acea jelanie organizată, cum în faţa procurorului general îşi recunoştea vina de a fi îndrăznit vreodată să militeze pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Este cred că cea mai penibilă situaţie în care am văzut vreun politician din 1990 încoace", a declarat Tăriceanu, la Parlament. 

Potrivit preşedintelui Senatului, ''liberalii bătrâni'' ar fi reacţionat, cel mai probabil, dacă ar fi văzut "că istoricul Partid Naţional Liberal îşi doreşte ca instituţiile de forţă să înăsprească regimul de limitare a libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti şi de continuare a abuzurilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.