Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Nu mai cred nicio declaraţie a niciunui oficial PSD referitoare la taxe şi impozite'

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că nu mai crede nicio declaraţie a unui oficial PSD referitoare la taxe şi impozite şi le-a solicitat social-democraţilor să scoată din programul de guvernare toate "aberaţiile" fiscale. 

"Nu mai cred nicio declaraţie a niciunui oficial PSD referitoare la taxe şi impozite. Le solicit încă o dată să vină în faţa Parlamentului şi să scoată din programul de guvernare toate aberaţiile fiscale pe care le-au introdus la investirea Guvernului Tudose. Este incredibil ce se întâmplă", a spus Ludovic Orban, întrebat despre anunţul premierului Mihai Tudose privind renunţarea la taxa de solidaritate, informează agerpres.ro

Legat de deficitul bugetar, preşedintele PNL a spus că, după datele pe primele şase luni ale anului, "partidul de guvernământ ar trebui să plece acasă, să-şi facă seppuku". 

"Deşi ai creştere economică, practic încasările la buget sunt cu peste 5 miliarde de lei mai mici decât previziunile. Să nu vă luaţi după şmecheriile pe care le fac în prezentarea datelor că au crescut încasările în raport cu 2016. Fac o precizare, pentru prima oară în buget au fost incluşi bani, plăţile directe venite de la Uniunea Europeană către fermieri. Din cauza asta apare o creştere a veniturilor în raport cu 2016. Scăzând aceşti bani, care practic au fost introduşi suplimentar pentru a reduce deficitul bugetar, în mod evident este o şmecherie contabilă pe care au făcut-o şi de care nu trebuie să ţinem cont. Realitatea este că, faţă de previziunile din proiectul de buget, sunt încasări cu 5,1 miliarde mai puţin ceea ce arată că Guvernul este incapabil să conducă economia, să lupte cu evaziunea fiscală, să asigure veniturile necesare la bugetul de stat şi a generat cheltuieli pentru care nu exista niciun fel de suport în realitatea economică", a susţinut Orban. 

Premierul Mihai Tudose a anunţat marţi că introducerea taxei de solidaritate poate fi trecută la capitolul "discutate şi uitate". "Concluzia astăzi este că putem să o trecem la discutate şi uitate", a afirmat Tudose. El a explicat că din simulările realizate privind această măsură a rezultat că "era prea puţin pentru a face ceva". "Era prea mare deranjul, dacă vreţi", a explicat prim-ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.