Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban pierde teren

pnl orban oprea tinel

Ieri s-au desfășurat alegeri pentru președinția organizației filialei sectorului 6. A fost o luptă strânsă între Cornel Pieptea și și Alina Marin, câștigată de Pieptea la o diferență de doar 5 voturi. Alina Marin a fost susținută de gruparea Mănescu-Orban, Pieptea de gruparea strânsă în jurul lui Cristian Bușoi.

După aproape 20 de ani, în care Rareș Mănescu a condus această filială, liberalii au decis că este nevoie de o schimbare. Rareș Mănescu a fost unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Crin Antonescu, a fost primarul sectorului 6 între anii 2012-2016. A fost perceput drept cel mai slab primar pe care l-a avut PNL în țară. Chiar dacă în 2015 a fost înlăturat din funcția de președinte, Mănescu conducea filiala prin omul său de încredere Răzvan Mironescu, pe care a și reușit să îl impună ca și candidat la primărie, în alegerile din 2016.

Câștigarea alegerilor de către Pieptea reprezintă un puternic semnal în interiorul PNL. În acest moment, Orban a mai pierdut o filială care ar fi putut să îl susțină. Congresul care va avea loc în luna iunie va desemna președintele PNL. Pentru fiecare candidat va conta enorm numărul de delegați pe care se poate baza. Delegații sunt fixați de obicei de către președinții de filiale. Ca să poți fi sigur că delegația unei filiale te va susține, ai nevoie în primul rând de susținerea președintelui de organizație. Este cunoscut faptul că Orban a reușit de-a lungul timpului să se facă simpatizat la nivelul membrilor simpli PNL, dar nu a obținut niciodată susținerea președinților de filiale. Cu un discurs apropiat de mase, Ludovic Orban a pozat mereu în victima „sistemului”, a părut a fi mereu opoziția din interiorul partidului, criticând mereu conducerea. Indiferent de cine a fost la conducerea PNL, Orban s-a poziționat ca adversar, deși a fost tot timpul ales în conducerea centrală a partidului. Tocmai de aceea, președinții de organizații nu au dorit niciodată să îl susțină pentru postul de președinte al partidului, acuzându-l că face un joc dublu și că are un discurs ipocrit.

În acest moment, în București, nu mai există niciun președinte de filială care să îl susțină pe Ludovic Orban. Alegerile din ultimele două săptămâni, care au avut loc în Capitală, au dus la schimbări importante. Astfel, sectorul unu și sectorul patru au ales ca președinți de filiale pe Victor Picu și Răzvan Sava, cunoscuți ca apropiați ai taberei strânse în jurul lui Bușoi. Ieri, ultima redută a lui Orban a fost cucerită de Pieptea. Sectoarele 2, 3 și 5 și-au păstrat aceeași conducere. Bucureștiul este în acest moment controlat în totalitate de Cristian Bușoi care sâmbătă va fi ales președinte fără a avea cea mai mică emoție.

În țară, în acest moment, situația pare a fi asemănătoare. Orban nu se poate baza pe multe organizații. Președinții de filială care fac parte din gruparea Bușoi și-au reconfirmat mandatele, iar aceștia reprezintă deja o majoritate importantă.

Deocamdată, tabăra strânsă în jurul lui Bușoi nu au anunțat candidatura acestuia. Orban pare a alerga singur în această cursă. Predoiu este ca și inexistent. Nu are sprijinul nici măcar al filialelor PDL. Tabăra Bușoi câștigă rând pe rând filialele din țară, iar faptul că amână anunțarea celui care va fi susținut la funcția de președinte pare a fi parte a strategiei făcute de această echipă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.