Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban pune umărul la planul lui Liviu Dragnea: Se pregătește DEBARCAREA lui Mihai Tudose

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi că liberalii iau în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură în cazul în care premierul Mihai Tudose nu îi va demite din Guvern pe miniştrii "cu probleme".

"Îl somăm pe Tudose să nu mai facă pe viteazul la televizor, să nu mai voteze în Biroul sau în conducerea PSD pentru menţinerea în funcţii a miniştrilor cu probleme penale şi îl somăm să iniţieze, pentru că are atribuţiile constituţionale, fără să mai ceară voie de la Dragnea, scoaterea, evacuarea din Guvern pe scara de urgenţă a miniştrilor cu probleme, indiferent că sunt probleme penale, probleme de plagiat sau că sunt probleme de analfabetism sau de incompetenţă crasă. În cazul în care nu va iniţia scoaterea din Guvern a tuturor miniştrilor cu probleme, luăm în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură", a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

El a spus că PNL îi dă premierului un termen "rezonabil" pentru a renunţa la miniştrii "cu probleme".

"Evident, un termen rezonabil de o săptămână, zece zile", a precizat Orban, scrie agerpres.ro.

Liderul PNL a susţinut că există oportunităţi de a putea obţine voturi pentru moţiunea de cenzură.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

"Am văzut că UDMR-iştii sunt cam supăraţi pe PSD, pentru că Dragnea le-a tras ţeapă. (...) Normal că vom discuta cu toată lumea în momentul în care vom iniţia moţiunea de cenzură şi vom strânge semnături şi vom deschide lista de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură către toţi parlamentarii", a afirmat preşedintele PNL.

În opinia sa, PSD nu mai are nicio legitimitate pentru guvernarea României.

Citește și: Situație fără precedent în România: Primarul s-a crucit când a realizat ce salariu uluitor a primit o fostă secretară

"Singura soluţie posibilă este scoaterea de la putere a acestui grup toxic pentru România şi reîntoarcerea la popor prin alegeri anticipate", a adăugat Orban.

Liderul PNL a afirmat că situaţia din România reclamă moţiunea de cenzură în cazul în care PSD "se încăpăţânează să ţină în funcţii oameni care distrug imaginea" ţării. El a vorbit despre situaţia ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb: "Nimeni nu va mai credita un astfel de ministru asupra căruia există o cerere de urmărire penală".

Citește și: Legea pensiilor este gata! La ce lucrează ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu

Ludovic Orban a menţionat că se poate ajunge la alegeri anticipate după căderea a două Guverne, susţinând că există şanse în acest caz.

"Văzând ce fac şefii lor, ar trebui ca majoritatea parlamentarilor să le dea un brânci pe scări, nicidecum să-i mai sprijine în funcţii", a declarat Orban.

Citește și: Inedit! Ce ocupație are Pomohaci, după ce a fost exclus din Biserica Ortodoxă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.