Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lula ar putea candida la prezidenţialele din 2018 din Brazilia, sprijinit de Partidul Muncitorilor

www.bbc.com
lula

Partidul Muncitorilor (PT) din Brazilia intenţionează să îl susţină pe fostul preşedinte din perioada 2003-2010, Luiz Inacio Lula da Silva, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2018, în pofida inculpării sale pentru acte de corupţie, transmite Reuters. Lula este în continuare unul dintre cei mai populari oameni politici din Brazilia. Partidul său a fost alungat de la putere după destituirea preşedintei Dilma Rousseff care i-a urmat în funcţie în 2010.

"Lula nu are nevoie să fie desemnat. El este candidatul nostru firesc pentru preşedinţie", a explicat marţi liderul PT, Rui Falcao, în cursul unei reuniuni a partidului în capitala ţării, Brasilia. Această candidatură ar putea fi anunţată oficial în aprilie, a adăugat preşedintele Partidului Muncitorilor, conform Agerpres.

Luiz Inacio Lula da Silva a efectuat recent o serie de vizite în ţară pentru a demonstra că la 70 de ani este pregătit să intre din nou în campanie. În luna decembrie, procurorii brazilieni au deschis al patrulea dosar de corupţie în care este implicat fostul şef al statului. Lula susţine că este victima unui complot al "elitelor", în continuarea "loviturii de stat" parlamentare contra preşedintei Dilma Rousseff, destituită de Senat la 31 august pentru falsificarea conturilor publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.