Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lumea a luat-o razna: După Amazon și Microsoft, acum și Starbucks le dă bani angajatelor care fac avort

Starbucks

Starbucks va rambursa angajații americani dacă aceștia trebuie să călătorească mai mult de 160 de kilometri de acasă pentru a face un avort, potrivit unei note adresate luni angajaților.

Astfel, lanțul global de cafenele se alătură Amazon, Microsoft și unei liste mici, dar în creștere, de alte companii care oferă acest beneficiu în condițiile în care unele state americane impun restricții mai stricte, notează Reuters.

Plata cheltuielilor se aplică, de asemenea, și persoanelor aflate în întreținerea angajaților, se arată în aceeași notă.

Problema a devenit urgentă după ce Politico a publicat un proiect de opinie al Curții Supreme a Statelor Unite, care arată că o majoritate conservatoare de judecători susținea anularea deciziei Roe vs. Wade, care a legalizat avortul la nivel național.

„La fel ca mulți dintre voi, sunt profund îngrijorată de proiectul de opinie al Curții Supreme de Justiție legat de dreptul constituțional la avort care a fost stabilit pentru prima dată prin Roe vs. Wade", a scris Sara Kelly, un director de resurse umane.

Recent, Amazon a anunțat printr-un mesaj intern că va rambursa cheltuielile personalului din SUA care călătorește pentru o varietate de proceduri medicale care nu pun viața în pericol, inclusiv pentru avorturi, scria BBC. Compania scria că va plăti până la 4.000 de dolari în cheltuieli de călătorie, în fiecare an, pentru tratamentele care nu sunt disponibile în apropiere.

Anunțul Amazon venise în contextul în care se amplificau temerile privind restricționarea avortului, la nivel național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.