Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta anticorupție, criticată dur din SUA: 'România a devenit stat CAPTURAT'

www.cmawebline.org
corruption coruptie

"Romanii i-au imitat modelul iar ce avem azi in Romania este, la scara un pic mai mica, similar cu ceea ce e in Rusia lui Putin.", a fost mesajul lui Chris Terhes de pe Facebook.

"Pe zi ce trece se intareste faptul ca Romania a avut/are cea mai corupta anticoruptie. Daca va luati timp sa cititi cam tot ce se poate citi pe aceasta tema din 2005 pana in prezent, si analizati totul in lumina a ceea ce avem azi in Romania, veti constata ca lupta anticoruptie a fost folosita, de fapt, ca pretext pentru ca intregul stat sa fie capturat de serviciile secrete. Romania nu mai e stat de drept ci "stat capturat".

Citește și: Ministrul Muncii, TRANȘANT în scandalul indemnizațiilor: 'Ar trebui să cotizezi 200 de ani'

Prima decizie CSAT din februarie 2005 a bagat coruptia in securitate nationala si astfel, print-un act administrativ secret fara putere de lege, s-a dat atributii SRI-ului sa faca anchete penale, asa cum facea fosta Securitate comunista. Atunci a inceput "campul tactic", care s-a extins in cazul SRI-ului de la sesizarea parchetului (care e perfect legala), continuand cu urmarirea penala si sfarsind cu faza de jucata si executare a pedepsei. Asa era justitia in comunism.

Va aduc aminte ca Putin, alaturi de pretextul luptei anti-teroriste cu cecenii, s-a folosit de lupta impotriva coruptiei incepand cu 1999 pentru a incepe controlul asupra Rusiei prin KGB/FSB. Romanii i-au imitat modelul iar ce avem azi in Romania este, la scara un pic mai mica, similar cu ceea ce e in Rusia lui Putin.

In perioada comunista, Romania a avut, dupa Rusia, cel mai opresiv sistem comunist de represiune. Securitatea comunista era formata, structurata si instruita dupa modelul KGB. Dupa caderea regimului comunist se vede treaba ca serviciile romanesti tot pe rusi i-au copiat.

Surprinzator este ca, dupa 27 de ani de la caderea regimului comunist, vedem jurnalisti care fac o virtute din a fi sclavii Noii Securitati. Fara acesti tradatori ai democratiei si principiilor propriei meserii, Romania nu ar fi ajuns in halul in care este acum.", a scris Chris Terhes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.