Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta anticorupție trece la un alt nivel: Apare un mic DNA în fiecare minister

umbra susta

Ministerul Energiei face parte din proiectul noii Strategii Naționale Anticorupție (SNA) 2016-2020, ca instituție responsabilă pentru îndeplinirea obiectivului "Creșterea integrității, reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție în mediul de afaceri", se arată într-un comunicat al instituției.

Clotilde Armand, REPLICĂ DURĂ pentru Gabriela Firea: O lovitură dată vieţii culturale a oraşului

Practic, este vorba despre apariția unui „mic DNA” în fiecare structură guvernamentală, primele ministere care vor experimenta acest „next level” al luptei anticorupție fiind Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Transporturilor și Ministerul Justiției.

Ministerul Energiei și celelalte instituții responsabile, sub coordonarea Ministerului Economiei, au ca țintă de atingere a acestui obiectiv de creștere a integrității reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție în mediul de afaceri anul 2017.

Băsescu, ATAC DUR la trei ambasadori români: 'Diplomați neprofesioniști'

"Identificarea sectorului energetic ca zonă-cheie de interes pentru lupta anticorupție este un semnal clar că așteptăm de la companiile din domeniu să se conformeze celor mai înalte standarde în domeniu. Unii o fac deja, pe cei care mai au de făcut pași îi vom asista să îi facă. Acesta este principalul rol al muncii noastre. Este de la sine înțeles: cei care nu înțeleg acest deziderat nu își găsesc loc în sistemul energetic', a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Acțiunile principale ale acestui obiectiv sunt continuarea demersurilor României de a deveni membru cu drepturi depline a OCDE și al grupurilor de lucru relevante ale organizației și, în special, în Grupul de lucru Anti-mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.