Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte crâncene în Libia: Cel puțin patru victime

libia

Patru persoane au fost ucise marţi în apropiere de Tripoli în lupte între gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi combatanţi ai consiliului militar al oraşului Sabratha, a declarat un responsabil local, informează AFP.

Patru membri ai consiliului militar, apropiat coaliţiei de miliţii Fajr Libia ce controlează capitala Tripoli, au fost ucişi în aceste lupte care au avut loc la aproximativ 15 km de Sabratha, a declarat Hussein al-Dawadi, primarul acestui oraş situat la 70 km vest de capitală. Consiliul militar a efectuat mai multe raiduri marţi la marginea Sabratha în căutarea membrilor SI, a precizat Dawadi. În timpul unuia dintre aceste raiduri contra unei ferme în sectorul al-Nahda, au izbucnit luptele în care au fost ucişi patru combatanţi.

Consiliul militar din Sabratha a cerut pe pagina sa de Facebook populaţiei şi personalului medical să se mobilizeze şi să-l ajute în lupta cu SI. Săptămâna trecută, avioane de luptă americane au bombardat o tabără de antrenament a SI lângă Sabratha. Potrivit Pentagonului, raidul a făcut zeci de morţi printre care Noureddine Chouchane, descris ca un cadru operaţional al SI, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.