Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte crâncene în Siria. Victorie pentru armată care a preluat un oraș strategic

Sheikh Maskin siria

Armata siriană a recucerit luni de la insurgenţi un oraş strategic în provincia sudică Deraa după lupte grele, asigurându-şi căi de aprovizionare din capitală spre sudul ţării, a anunţat un ONG de monitorizare, citat de Reuters și preluat de agerpres.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a declarat că luptele au loc acum în afara părţii de vest a oraşului Sheikh Maskin, situat la o răscruce de drumuri ce leagă provinciile Suwaida, Quneitra şi Damasc de partea de sud a ţării. Localitatea este de asemenea situată pe drumul ce leagă estul de vestul provinciei Deraa. 

"Oraşul este foarte important pentru ambele părţi. Au fost lupte crâncene. Acum după ce l-a ocupat, regimul a tăiat legăturile rebelilor între estul şi vestul Deraa", a declarat Rami Abdulrahman, şeful OSDO cu sediul în Marea Britanie şi care monitorizează violenţa în ţară bazându-se pe o largă reţea de surse locale. 

"Distrugerea în oraş este imensă", a adăugat el. 

Armata a lansat ofensiva împotriva insurgenţilor în Sheikh Maskin la sfârşitul lunii trecute şi a fost sprijinită de zeci de lovituri aeriene efectuate de avioane de război ruseşti şi siriene. 

Capturarea Sheikh Maskin ar permite armatei să înainteze spre dealul al-Harra, care este cel mai înalt punct în Deraa. 

Sudul Siriei este ultimul mare bastion al principalelor grupuri de insurgenţi, slăbiţi de extremiştii grupării Statul Islamic în est şi nord, şi de victoriile Frontului Nusra, ramura Al Qaida în Siria, în nord-vest, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.