Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LUPTE DE STRADĂ în Hamburg, gazda summitului G20: Donald Trump și Vladimir Putin sunt martori / VIDEO

UPDATE Zeci de protestatari au fost reţinuţi. Manifestanţii protestează faţă de globalizare şi faţă de prezenţa la reuniunea G20 a preşedintelui SUA, Donald Trump, criticat pentru decizia de retragere din Acordul climatic de la Paris.

Scene dramatice au loc, în aceste momente, la Hamburg, în Germania, oraș ce găzduiește summitul G20, la care participă și Donald Trump și Vladimir Putin. Forțele de ordine se află în lupte de stradă cu peste 10.000 de protestatari. Se folosesc tunurile de apă și gazele lacrimogene pentru dispersarea mulțimii.

Protestatarii folosesc drept arme sticle și scânduri. Protestul, desfăşurat sub sloganul “Welcome to Hell” (Bun venit în iad), se anunţă a fi cel mai dur dintre cele 30 organizate în marja summitului ce va avea loc vineri şi sâmbătă. Aproximativ 20.000 de ofiţeri din toată Germania au fost desfăşuraţi în marele oraş-port.

Citește și: Concediată de la Kanal D, Gabi Cristea va primi bani de la Primăria Capitalei! Ce sumă va încasa și de ce

Această reuniune, programată pentru vineri şi sâmbătă, a şefilor de stat şi de guvern din ţările cele mai puternice din lume, se va desfăşura într-un climat tensionat din cauza mai multor crispări diplomatice, dezacorduri profunde între SUA şi membrii G20 şi din cauza unor importante manifestaţii, potenţial violente, aşteptate în oraşul ultrasecurizat.

Criticând rolul "destabilizator" pe care îl atribuie Rusiei, el a afirmat de asemenea la Varşovia că supravieţuirea Occidentului este în joc.

Citește și: Surpriză! Ce companie românească a înregistrat cel mai mare profit anul trecut

Coreea de Nord, Siria, tensiuni în Golf: sunt tot atâtea dosare diplomatice fierbinţi, care vor fi evocate evident în cursul dezbaterilor în cadrul G20.

Grupul va aborda două probleme esenţiale: lupta împotriva schimbărilor climatice după decizia americană de a se retrage din Acordul de la Paris şi liberul schimb pe care administraţia Trump afirmă că vrea să-l controleze mai strict pentru a păstra locurile de muncă americane.

Citește și: Cine este, de fapt, deputatul care protestează împotriva Laurei Codruța Kovesi

Şefii de stat şi de guvern vor publica un comunicat comun sâmbătă după-amiază.

știre în curs de actualizare

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.