Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele în jurul Alepului. Armata guvernamentală strânge cercul după bombardamente crunte/ VIDEO

syria.liveuamap.com
siria

Forţele regimului sirian avansau joi spre Tal Rifaat, un bastion foarte important al insurgenţilor în regiunea Alep, unde lupte violente aveau loc la 3 km de fieful rebelilor, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO). 

"Forţele regimului îşi continuă înaintarea în regiunea la nord de Alep, cu sprijin aerian rus, lupte violente cu rebelii au loc la Kfarnaya la 3 km de Tall Rifaat", a declarat pentru AFP directorul OSDO Rami Abdel Rahman. 

Tall Rifaat, situat în partea de nord a Siriei şi la circa douăzeci de kilometri de graniţa cu Turcia, este în mâinile insurgenţilor din 2012 şi este unul dintre cele mai importante bastioane ale rebelilor în regiunea la nord de Alep, cu Azaz cu Marea. 

Potrivit OSDO, oraşul a fost bombardat joi de aviaţia rusă care efectuează din septembrie o campanie de lovituri în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad. 

Înaintarea trupelor guvernamentale în direcţia Tall Rifaat are loc în cadrul unei vaste ofensive lansate la începutul lunii februarie în provincia Alep cu ajutorul ruşilor, aminteşte Feance Presse. 

Regimul a reuşit să recucerească de la rebeli mai multe oraşe şi sate şi să taie o cale principală de aprovizionare ce leagă oraşul Alep de regiunea sa în direcţia Turciei. 

Potrivit lui Abdel Rahman, cucerirea Tall Rifaat şi apoi Azaz este esenţială pentru forţele guvernamentale care vor "să ajungă la graniţa cu Turcia şi să împiedice orice infiltrare de combatanţi sau arme din Turcia".AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.