Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte intestine în PNL: Nume grele își dispută moștenirea lui Blaga

gorghiu blaga

Vasile Blaga s-a retras după ce a intrat în vizorul DNA. Dacă „golul” lăsat la centru a fost rapid acoperit de Alina Gorghiu, Daniel Buda și Gheorghe Falcă, locul lăsat liber pe listele electorale ale PNL Timiș stârnește lupte dure în interiorul partidului.

La momentul punerii sub urmărire penală, Blaga abia fusese desemnat „cap de listă” pentru Senat pe lista PNL Timiș. Fostul președinte PDL candidase și în 2012 pe un colegiu din Timiș. Odată cu retragerea sa, locul 1 pe listă este vizat de oameni din filiala locală, care însă, potrivit surselor de la „centru”, nu au nicio șansă să-l ocupe.

Vezi și: PNL, aspirator de personalităţi: Zeci de nume noi pe liste

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, declara săptămâna trecută că în afară de Alina Gorghiu nu ar accepta un alt nume din exteriorul filialei pe listă. Robu și-a menținut poziția și într-o declarație pentru stiripesurse.ro. „Eu am spus că nu văd ce persoalități ar mai putea intra în discuție, în afară de Alina Gorghiu, pentru a putea fi și noi de acord, pentru că domnul prim-ministru e clar că nu candidează”, a declarat, luni, primarul Timișoarei.

Poziția președintelui PNL Timiș a fost însă rapid contrazisă de liderii de la centru, prezenți luni la ședința BPN. „Asta e opinia domnului Robu. 100% va fi cineva de la centru. Unul dintre liderii marcanți ai partidului”, a declarat pentru stiripesurse.ro un personaj-cheie de la vârful partidului.

Vezi și: SCANDAL și DEMISIE la nivel înalt în PNL/ VIDEO

Alina Gorghiu refuză să comenteze propunerea primarului Robu, ba chiar a părut iritată de aceste discuții. „I-aș ruga pe colegii mei să nu-mi mai facă propuneri. Sigur nu o să rămân pe drumuri”, a precizat Gorghiu, luni, într-o conferință de presă.

Potrivit altor surse implicate în negocieri, persoana trimisă de la centru să candideze la Timiș ar putea fi Adriana Săftoiu sau Cătălin Predoiu. Niciuna dintre variante nu este însă agreată pe plan local. O altă variantă ar fi mutarea rectorului Marilen Pirtea de pe prima poziție la Camera Deputaților pe prima poziția la Senat, unde ar candida în tandem cu Ben-Oni Ardelean. În acest caz, persoana trimisă de la centru ar intra pe lista pentru Camera Deputaților.

O decizie finală se va lua în aceste zile, abia joi urmând să aibă loc votul Biroului Județean al PNL Timiș, pentru validarea noilor liste.

Vezi și: Klaus Iohannis SFIDAT pe față de liberali. Joc perfid, prostie sau aranjament politic?/ SURSE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.