Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luvru. Un soldat francez A DESCHIS FOCUL asupra unui individ care l-a atacat cu o MACETĂ/VIDEO

UPDATE: Un militar francez a deschis focul vineri asupra unui bărbat care l-a atacat cu un cuţit, la intrarea în Muzeul Luvru din centrul Parisului, transmit AFP şi Reuters, citând surse din cadrul poliţiei.

Militarul, care a fost rănit uşor, a ripostat, trăgând cinci gloanţe împotriva agresorului, rănindu-l grav.

Poliţia a încercuit zona de acces la Luvru.

'Eveniment grav de securitate publică în curs de desfăşurare la Paris în zona Luvrului, prioritate la intervenţie a forţelor de securitate şi de urgenţă', a transmis pe Twitter Ministerul francez de Interne.

Conform şefului poliţiei din Paris, se pare că atacatorul a acţionat singur, însă o a doua persoană a fost reţinută, din cauza comportamentului suspect.

Un bărbat, înarmat cel puţin cu o macetă, s-a aruncat vineri asupra poliţiştilor şi militarilor aflaţi lângă Muzeul Luvru, 'proferând ameninţări' şi strigând 'Allah Akbar', a declarat şeful poliţiei.

Citeşte şi: INCENDIU la reşedinţa oficială a preşedintelui indian - FOTO

Echipa de genişti sosită la faţa locului nu a găsit materiale explozive în rucsacul pe care agresorul l-a avut asupra sa.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 10.00 (09.00 GMT). Militarul se afla într-o misiune de patrulare în cadrul operaţiunii Sentinelle, împreună cu alţi doi soldaţi.

Din motive de securitate, staţia de metrou Palais Royal - Musée du Louvre a fost închisă, a comunicat conducerea regiei de transport public din Paris.

Muzeul Luvru a fost de asemenea închis.

Ştire iniţială: Un militar francez a deschis focul asupra unui bărbat care a încercat să intre în Muzeul Luvru cu o valiză, transmite vineri Reuters, citând o sursă din cadrul poliţiei, relatează agerpres.

Postul de radio RTL a transmis că un militar aflat de pază la intrarea în Muzeul Luvru a deschis focul după ce a fost agresat de un bărbat. Agresorul ar fi grav rănit, potrivit acestei surse.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.