Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

M- am săturat de (m)urve și to(n)ți!!! (Partea II)

 

Într-un editorial de anul trecut vorbeam despre România condusă de (m)urve și to(n)ți cu exasperarea omului care zi de zi interacționează cu toate mediile ce conduc România: politic, administrativ, economic sau social.

Am definit atunci, dar voi relua și acum cele 2 specii:
1. (M)urva este o specie aparte ce crește pe lângă casa omului, cu precădere a bărbatului (dar de când cu "emanciparea globalizată" nu mai bag mâna-n foc....)
Aceasta se hrănește din neputința, frustrările, slăbiciunile și complexele bărbaților. Are o capacitate de adaptare fantastică și precum apa, ia forma vasului în care este așezată...mai mult, are capacități cameleonice rare putând să-și schimbe stăpânul sau în multe cazuri "fraierul" fără cea mai mică remușcare.
Coloana sa vertebrală este una extrem de flexibilă atât la propriu cât și la figurat,  această caracteristică fiindu-i de un real ajutor atât în ceea ce privește adaptarea la "medii" sau "gazde" diferite, cât și la folosirea talentului principal înnăscut sau dobândit: contorsionarea fizică în beneficiul "gazdei".
2. To(n)tul este la rândul lui o specie la fel de periculoasă pentru bunăstarea unei națiuni, el trăind pe lângă PCR (Pile, Cunoștințe, Relații) având în același timp un sentiment dezvoltat de apartenență la fami(g)lie: tătic, unchiuleț, alte rubedenii fără de care ar muri de foame.
Ambele specii au ceva în comun: lipsa de valori și principii universale având ca unic scop, obiectiv, valoare, principiu EU-L.
Dacă până de curând aceste 2 specii erau ținute sub control, în ultimii 10 ani par să fi infestat toate mediile în care trăiesc oamenii...
Dotate cu circumvoluțiuni aproape invizibile, atât (m)urvele cât și to(n)ții, nu putem spune că nu au o mare calitate: AMBIȚIA.
Astfel, de la marginea societății cum este normal, aceștia au migrat către epicentrul deciziei politice, economice sau administrative construind "paternuri" care au dezvoltat adepți pe banda rulantă și chiar secte întregi, solidaritatea între non valori fiind mai ridicată decât în oamenii normali cu idei diferite, competență, devotament.
Acum, pe mine nu m-ar deranja așa de tare aceste specii dacă și-ar fi păstrat statutul călduț de mii de ani, de lipitori ce sug sângele celor pe lângă care se "lipesc".
Situația critică din acest moment este creată de "emanciparea" acestora și slăbirea "gazdelor". În utima decadă (m)urvele și to(n)ții s-au plictisit de planul secund și vor acum să conducă societatea. Desigur, fiind specii subdezvoltate ar trebui întâi să învețe să scrie, să citească sau măcar să priceapă la un nivel precar domeniul/domeniile de lider în care vor să activeze.
Ei bine,  acest lucru nu se întâmplă și de aici vine și revolta mea.
Le sunt în administrare decizii, resurse și demnități ce afectează milioane de oameni fără a pricepe o iota din ceea ce fac, distrugând încet, dar sigur pe tot ce pun mâna...îmi cer scuze așa mi-a ieșit...mă rog, nu chiar pe tot ce pun mâna...
Dacă (m)urvele sunt amplu dotate cu "calitățile" oricărei nevertebrate: dualism, parșivitate, lipsă de caracter ( pe alocuri chiar de creier), trădare, dorința de a acumula mai nou putere de dragul puterii, satisfacerea materială nemaifiind suficientă TO(N)ȚII sunt mânați de "obiective" diferite dar la fel:)). Aceștia nebeneficiind de calitățile contorsioniste ale m(urvelor)   apelează la alte mijloace de promovare descrise mai sus însă lipsa de profesionalism, înțelegere minimala a oricărui concept sau chiar idee îi motivează să lupte pentru statutul de "băiat bun", "om de încredere" și alte astfel de definiții onorabile făcându-se utili în mod special pentru satisfacerea nevoilor materiale ale stăpânului și confortului psihic al acestuia prin "am înțeles", "aveți dreptate", "cum puteți fi atât de deștept", și lista poate continua....de restul nevoilor stăpânului ocupându-se evident m(urva).
Pe lângă putere și bani de dragul de a le avea, to(n)ții mai au un vis: să aibe și ei cât mai multe m(urve)...
Bruma de oameni profesioniști, dedicați, patrioți, cu valori și principii este tot mai subțire și mai ales în administrație încep să fie marginalizați indiferent de sex. Pentru aceștia VOI LUPTA până la ultima picătură de sânge să nu dispară indiferent de stăpânii celor două  categorii.
Sunt indiferent de vârstă și sex niște EROI ce încă mai țin statul în picioare. De aceea,  îi respect și îi asigur că nu sunt singuri. Iar în viitorul apropiat dacă (m)urvele și to(n)ții nu vor face un pas înapoi voi detalia în episoade cine sunt și ce stăpâni au...
Încă mai am speranța că trendul se va inversa.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.