Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macedonia a decretat stare de urgenţă

Guvernul macedonean a decretat joi stare de urgenţă în zona graniţelor din nordul şi sudul ţării, ca urmare a numărului foarte mare de imigranţi clandestini care trec aceste frontiere în drumul lor către Europa, relatează agenţia locală MIA.

Potrivit ministrului macedonean de interne, Ivo Kotevski, măsura va permite implicarea armatei în gestionarea acestui aflux de refugiaţi, precum şi un control mai bun al graniţelor în regiunile Gevgelija (în sud) şi Kumanovo (în nord) şi se va spori totodată securitatea cetăţenilor macedoneni din cele două regiuni.

Refugiaţii, proveniţi în special din Orientul Mijlociu, traversează din Grecia frontiera macedoneană în zona Gevgelija, de obicei de-a lungul căii ferate, iar odată ajunşi pe teritoriul macedonean caută trenuri sau alte mijloace de transport pentru a ajunge la Kumanovo, unde trec mai departe graniţa în Serbia. Conform sursei citate, staţiile de cale ferată din cele două regiuni au devenit adevărate tabere de refugiaţi.

Potrivit autorităţilor de la Skopje, fluxul de refugiaţi a crescut dramatic în ultimele zile, iar în ultimele luni circa 44.000 de imigranţi clandestini au traversat teritoriul Macedoniei. Localnicii se plâng adesea de furturi şi spargeri de locuinţe comise de refugiaţi. În schimb, aceştia din urmă susţin că sunt victime ale atacurilor armate ori sunt escrocaţi de călăuze.

După ce a acuzat Grecia să se preface că nu vede afluxul de refugiaţi, Macedonia a decis în luna iunie să acorde imigranţilor clandestini dreptul de liberă trecere pe teritoriul ei timp de 72 de ore, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.