Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL în ISIS: SUA au UCIS, azi, peste 80 de membri ai familiilor teroriștilor! 33 erau copii

bombardament

Un nou bombardament aerian al coaliţiei conduse de SUA s-a soldat vineri dimineaţa cu cel puţin 80 de morţi, dintre care 33 de copii, în rândurile familiilor de combatanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) într-un oraş din estul Siriei, informează AFP.

Acest nou bilanţ este dat publicităţii în condiţiile în care Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului le-a cerut vineri "forţelor aeriene ale statelor" ce intervin în Siria să distingă mai bine între "civili şi ţinte militare", subliniind că jihadiştii sunt amestecaţi în rândurile civililor şi îi împiedică să fugă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pe modelul STRALETEI Alexandra, fiică de polițist, acum o ELEVĂ de 18 ani si-a scos la licitatie virginitatea / FOTO

Potrivit surselor medicale şi civile ale organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) din oraşul Mayadin, "aceste familii erau refugiate în clădirea municipalităţii" din acest oraş aflat din 2014 sub controlul SI, în apropiere de frontiera irakiană.

"Acesta este cel mai grav bilanţ al unui bombardament care a lovit familii jihadiste în Siria", a declarat, pentru AFP, Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, organizaţie care dispune de o vastă reţea de surse civile, medicale şi militare.

Citește și: Asta e cea mai mare centrală fotovoltaică plutitoare din lume: A fost conectată la rețea

Oraşul Mayadin a primit în ultimele luni numeroşi strămutaţi din Iran şi din oraşul sirian Raqqa, unde ofensive au fost întreprinse de forţele loiale, susţinute de coaliţia internaţională.

Acest nou raid intervine la câteva ore după decesul altor 37 de civili, în majoritate membri ai familiilor jihadiste, în acelaşi oraş şi tot într-un bombardament al coaliţiei, joi seara, potrivit OSDO.

Citește și: Un curs avansat pentru diagnosticarea cu ultrasunete a anomaliilor fetale are loc la Constanta

La începutul lui aprilie, preşedintele SUA, Donald Trump, a promis că va "distruge SI" şi va "proteja civilizaţia". Coaliţia a început să bombardeze SI în Irak în august 2014, înainte de a-şi extinde operaţiunile în Siria, luna următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.