Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL într-o țară asiatică: Cel puțin 51 de oameni au fost uciși în lupte

yemen

Cel puţin 51 de combatanţi au fost ucişi în 24 de ore de confruntări violente între rebeli şi forţe loialiste în vestul Yemenului, au indicat miercuri surse militare, citate de AFP.

Luptele au avut loc pentru a doua zi consecutiv între forţe loialiste şi rebeli şiiţi houthi în jurul oraşului Midi, port în nord-estul ţării, în apropiere de frontiera cu Arabia Saudită, potrivit surselor militare.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

Forţele loiale preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, care au lansat o ofensivă în trei direcţii pentru a cuceri de la rebeli Midi şi Haradh, o localitate vecină, au pierdut cel puţin 15 dintre oamenii lor, au adăugat sursele, indicând că s-au înregistrat 23 de morţi în rândurile rebelilor.

''Operaţiunile noastre militare vor continua pentru a-i alunga'', a declarat pentru AFP colonelul Abdel Ghani al-Chubaili, un ofiţer al forţelor pro-Hadi care, în ofensiva lor, beneficiază se sprijin aerian din partea coaliţiei arabe aflate sub comandament saudit.

Citește și: DNA cauta `scheletii` lui Basescu in dulapurile sefei Autoritatii Electorale

În sud-vest, nouă rebeli şi patru soldaţi au pierit miercuri în luptele care fac ravagii în jurul Taez, cel de-al treilea oraş ca mărime din Yemen, a indicat o altă sursă militară. În acest oraş, controlat de rebeli, forţele pro-Hadi au reuşit să se apropie de palatul prezidenţial şi de cartierul general al poliţiei, situate în est.

Explozii puternice au zguduit oraşul de mai multe ori şi luptele s-au intensificat la sfârşitul zilei, conform unor locuitori.

Citește și: Ea e MILIONARA care a TURNAT-O pe Ana Maria Pătru la DNA

Marţi, luptele în Taez şi în împrejurimile sale s-au soldat cu 39 de morţi, inclusiv cinci civili, 20 de soldaţi şi 14 rebeli, au indicat surse militare.

Conflictul din Yemen s-a soldat cu peste 7.000 de morţi şi aproape 37.000 de răniţi, potrivit ONU, titrează agerpres.ro.

Citește și: Cele 6 ALIMENTE CRIMINALE pe care le cumpărăm de la magazin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.