Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macovei: Senatul, sub conducerea lui Tăriceanu, a tratat superficial recomandările GRECO

macovei2

Europarlamentarul Monica Macovei afirmă că Senatul, sub conducerea lui Călin Popescu-Tăriceanu, a contribuit "esenţial" la criticile din MCV şi a tratat "superficial" recomandările Grupului Statelor împotriva Corupţiei, adăugând că GRECO aşteaptă în continuare un răspuns de la şeful Camerei superioare la recomandările pe care le-a făcut în 2015 în raportul de evaluare privind România.

"Senatul, sub conducerea lui Tăriceanu, a contribuit esenţial la criticile din rapoartele pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), demonstrând că nu are voinţa politică de a combate corupţia, şi a tratat cu superficialitate recomandările GRECO. Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), instituţie a Consiliului Europei, aşteaptă în continuare un răspuns de la Călin Popescu-Tăriceanu la recomandările pe care le-a făcut în 2015, odată cu redactarea raportului de evaluare privind România, şi care vizau prevenirea corupţiei în rândul parlamentarilor prin stabilirea unor reguli de integritate şi conduită a acestora", afirmă Monica Macovei într-un comunicat transmis, marţi.

Europarlamentarul adaugă că, în paralel, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a adresat preşedintelui Senatului o solicitare "bizară", cerându-i "să îi transmită informaţii 'utile pentru informarea corectă a Comisiei Europene", pentru redactarea unui "raport consolidat de progrese" în cadrul evaluării MCV". "O solicitare cel puţin bizară, cât timp acţiunile Senatului şi ale domnului Tăriceanu de împiedicare a justiţiei sunt publice", susţine Macovei.

Europarlamentarul adaugă că ministrul Justiţiei ar trebui să îi ceară şefului Senatului "să respecte angajamentele, să nu se mai opună înfăptuirii justiţiei, să nu mai saboteze anticorupţia şi să nu mai atace procurorii şi judecătorii, iar coaliţiei de guvernare să îi ceară schimbarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Tăriceanu până se finalizează dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă". "Asta dacă vrea să fie credibil în faţa Comisiei Europene", mai afirmă Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.