Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Madridul este sub presiune. Aliaţii cer să interzică escala de realimentare a unei flotilei ruse

Spania era miercuri sub presiunea aliaţilor săi pentru a-i refuza unui grup aeronaval rus care se îndreaptă către Siria posibilitatea de a se realimenta în portul spaniol Ceuta pe care autorităţile spaniole i-au acordat-o, relatează AFP, potrivit agerpres.

''Ultimele escale solicitate sunt în curs de revizuire în funcţie de informaţiile pe care le primim de la aliaţii noştri şi de la autorităţile ruse'', a afirmat Ministerul de Externe spaniol, citat de ziarul El Pais. AFP precizează că nu a fost posibil miercuri dimineaţa să se discute direct cu ministerul respectiv.

Citeşte şi: Reşedinţa ambasadorului SUA din Moscova, ATACATĂ - FOTO

Această declaraţie confirmă implicit informaţiile potrivit cărora unele nave ale acestui grup ar urma să se realimenteze în Ceuta, o enclavă spaniolă situată în nordul Marocului vizavi de Gibraltar.

Rusia anunţase la jumătatea lui octombrie că portavionul său nuclear ''Amiral Kuzneţov'' împreună cu escorta sa se îndreaptă către Siria, cu avioane şi elicoptere de luptă, pentru a întări prezenţa militară rusă în această zonă.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat marţi preocuparea în legătură cu o posibilă participare a acestui grup aeronaval la bombardamente în Siria.

Citeşte şi: Două nave de război ruseşti au ancorat la Havana

''Fiecare ţară trebuie să decidă dacă aceste nave pot fi realimentate în diferite porturi în drumul spre estul Mării Mediterane'', dar ''cred că toţi membrii NATO sunt conştienţi de faptul că acest grup poate fi utilizat pentru a întreprinde atacuri aeriene împotriva Alepului şi a Siriei'', a declarat Stoltenberg.

Marea Britanie a fost mai directă. ''Guvernul Majestăţii Sale i-a adus la cunoştinţă anterior guvernului spaniol preocuparea sa în ce priveşte ospitalitatea pe care i-o acordă Marinei ruse'', declara marţi seara un purtător de cuvânt britanic. El a reamintit totodată că Madridul este cel care trebuie să decidă cui îi acordă accesul în porturile sale.

Spania, ţară membră a NATO, le permite navelor de război ruseşti să efectueze escale în Ceuta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.