Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maduro continuă retorica anti-SUA: 'Washingtonul vrea ca Venezuela să explodeze'

Nicolas_Maduro

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a acuzat luni Statele Unite ale Americii (SUA) că acţionează pentru blocarea dialogului cu opoziţia din ţara sa în scopul de a face ''să explodeze'' Venezuela, relatează AFP, potrivit agerpres.

''Adevărul adevărat este că ordinul a fost dat la Washington pentru 'dialog zero' în Venezuela, în scopul de a face să explodeze ţara noastră şi de a permite o invazie străină'', a acuzat preşedintele venezuelean, vizat de 10 zile de un nou val de manifestaţii ale opoziţiei din ţara sa.

Atac ARMAT în SUA: un bărbat a tras cu arma într-o școală/VIDEO

Venezuela este ''în vizor'', a continuat Maduro, în încheierea unei reuniuni a ţărilor din cadrul stângii latino-americane, reuniune convocată în Cuba pentru a reafirma sprijinul de neclintit al guvernelor respective prietene faţă de liderul socialist.

Într-o declaraţie comună, Alianţa bolivariană pentru popoarele Americii noastre (Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra America, Alba) a condamnat ''atacurile şi manipulările concertate'' împotriva guvernului lui Maduro, atacuri care, în opinia organizaţiei, ameninţă suveranitatea, independenţa şi stabilitatea în Venezuela, precum şi în întreaga regiune.

''Condamnăm conduita intrusivă, ilegală şi proimperialistă a secretarului general al Organizaţiei Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, au mai spus membrii Alba la adresa liderului regional uruguayan, care l-a criticat pe preşedintele venezuelean.

Sondaj spectaculos în Franța, în prima zi de campanie electorală

Reuniunea ministerială a fost organizată pentru a contracara criticile puternice emise în străinătate împotriva atitudinii guvernului lui Maduro faţă de criza politico-economică cu care se confruntă Venezuela de mai multe luni de zile.

Iniţiată de foştii preşedinţi Hugo Chavez (venezuelean) şi Fidel Castro (cubanez) în 2005, Alba reuneşte ţări precum Ecuador, Venezuela, Cuba, Bolivia, Nicaragua şi multe alte mici state din Antile, dar în ultimii ani şi-a pierdut mult din influenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.