Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maduro îi acuză pe TERORIŞTI de atacarea televiziunii de stat. Cel puţin doi oameni au murit

http://factormm.com
Venezuela proteste

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat joi ceea ce el a numit ''un grup de terorişti'' că au încercat să atace sediul televiziunii de stat VTV, pentru care îl face responsabil pe Carlos Ocariz, unul dintre liderii opoziţiei venezuelene, relatează agenţia Xinhua, conform agerpres.

''În timp ce noi muncim, un grup de terorişti a încercat să atace sediul televiziunii venezuelene, a incendiat un chioşc din apropiere de Ipostel (serviciul poştal), dar muncitorii s-au mobilizat pentru a apăra televiziunea'', a declarat Maduro, adresându-se unui grup de tineri. ''Am ordonat capturarea tuturor teroriştilor şi îl acuz pe Ocariz. Am făcut apel la justiţie de a întreprinde imediat o acţiune împotriva lui'', a afirmat Maduro.

Turcia, ZGUDUITĂ de un cutremur PUTERNIC: Peste 200 de victime - FOTO/VIDEO

Presupusul atac ar fi avut loc în timpul grevei generale de 24 de ore declanşate pe cuprinsul ţării la apelul formaţiunii de opoziţie MUD (Mesa de la Unidad Democratica).

MUD a organizat greva în semn de protest faţă de eforturile guvernului de a rescrie Constituţia prin intermediul unei Adunări naţionale constituante (ANC), care ar urma să fie aleasă pe 30 iulie, în scopul de a asigura o majoritate pentru socialişti, aflaţi la guvernare din 1999.

Potrivit DPA, cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi multe altele au fost rănit în timpul grevei generale. Ultimele decese sporesc la 97 numărul morţilor înregistraţi în cursul mai multor luni de proteste în criza din Venezuela.

Străzile capitalei Caracas erau goale joi, în parte din cauza grevei, deoarece angajaţii nu s-au prezentat la lucru şi întreprinderile erau închise. Guvernul a făcut apel la populaţie să se prezinte la lucru.

În vestul capitalei Caracas, poliţia şi garda naţională au recurs la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari joi seara şi pentru a desfiinţa baricadele ridicate de ei.

Angela Merkel îşi ia pauză de la activitatea politică şi se retrage în liniştea munţilor

Între timp, un înalt diplomat venezuelean de la ONU, Isaias Medina, a rupt în mod public relaţiile cu guvernul lui Maduro. El a demisionat din postul său pentru ''a lupta împotriva impunităţii'' din ţara sa, potrivit unei înregistrări video care se pare că a fost filmată la sediul ONU din New York.

Potrivit lui Medina, este ''o ipocrizie'' din partea Venezuelei să militeze pentru drepturile omului la ONU când ''încalcă în fiecare zi drepturile omului''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.