Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maduro se teme că va fi DESTITUIT şi îşi pune 'mâna dreaptă' în funcţia de vicepreşedinte

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a numit miercuri un nou vicepreşedinte, pe guvernatorul statului Aragua (centru), Tareck El Aissami, care ar putea să-l înlocuiască în 2017 în cazul destituirii sale, dorită de către opoziţie, relatează joi AFP, potrivit agerpres.

''L-am desemnat drept vicepreşedinte al republicii pe tovarăşul Tareck El Aissami, care îşi va asuma această funcţie în perioada 2017-2018, cu tinereţea sa, cu experienţa sa, cu angajamentul şi curajul său'', a anunţat Maduro în cadrul unei reuniuni a guvernului său, transmisă în direct la televiziunea publică.

Citeşte şi: Slovenia vrea să profite de pe urma Primei Doamne de la Casa Albă

Aissami (42 de ani) îl înlocuieşte pe Aristobulo Isturiz (70 de ani), în cadrul unei remanieri guvernamentale care a fost prezentată de către Maduro drept o etapă crucială.

''Anul 2017 este primul an al redresării şi al extinderii revoluţiei bolivariene pe toate planurile - moral, economic, politic şi internaţional'', a declarat Maduro, al cărui mandat se încheie oficial în ianuarie 2019.

Aissami, fost cadru universitar, avocat şi criminalist, este unui dintre liderii cei mai influenţi ai Partidului socialist unit din Venezuela (PSUV), la putere din 1999. El conduce Aragua, considerat drept statul venezuelean confruntat cel mai mult cu violenţe.

Opoziţia de dreapta, care a câştigat majoritatea mandatelor în parlament la alegerile legislative de la sfârşitul lui 2015, încearcă de luni de zile să obţină plecarea din funcţie a lui Maduro, pe care îl consideră răspunzător de criza economică gravă şi de penuriile care au determinat izbucniri de violenţe în ţară. Ea cere îndeosebi reluarea procedurii ce poate duce la convocarea unui referendum de revocare a preşedintelui Maduro, sau a alegerilor anticipate.

Citește și: Un fost șef al CIA anunță un posibil DEZASTRU pentru viitorul României

Procedura privind referendumul a fost blocată de către justiţie în 2016 şi are puţine şanse de a avea loc până la 10 ianuarie.

Or, potrivit calendarului legal, chiar şi în caz de succes, un referendum de revocare organizat după această dată nu ar duce decât la înlocuirea preşedintelui cu vicepreşedintele său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.