Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a emis ATENȚIONARE de călătorie în Elveția

MAE

Dispoziţiile legale elveţiene de punere în aplicare a iniţiativei privind expulzarea infractorilor străini vor intra în vigoare începând cu 1 octombrie, informează Ministerul Afacerilor Externe, joi, într-o alertă de călătorie.

Potrivit sursei citate, noua legislaţie prevede înăsprirea dispoziţiilor care reglementează expulzarea infractorilor străini.

Citește și: Donald Trump a comis-o din nou: A numit-o Miss Piggy pe o fostă Miss Universe / VIDEO

"Pentru o serie de infracţiuni, instanţa penală, care va stabili un verdict de vinovăţie, va fi obligată să pronunţe, în plus, şi expulzarea condamnatului. Durata expulzării va fi de 5 până la 15 ani. În caz de recidivă, se poate ajunge la 20 ani sau ca expulzarea să fie valabilă pe viaţă", precizează MAE.

După cum menţionează ministerul, lista infracţiunilor în cauză include toate actele care au ca rezultat moartea unei fiinţe umane, vătămarea gravă sau punerea în pericol a altor persoane, infracţiuni grave de natură sexuală şi toate infracţiunile grave împotriva patrimoniului.

Citește și: Știai asta? 21 de curiozități despre ce ne înconjoară

"Judecătorul va putea, în mod excepţional, să renunţe la dispunerea unei expulzări obligatorii, dacă aceasta pune cetăţeanul străin într-o situaţie personală gravă sau atunci când interesele publice pentru expulzare nu prevalează asupra interesului privat al cetăţeanului străin de a rămâne în această ţară. O atenţie deosebită va fi acordată situaţiei străinilor care s-au născut sau care au crescut în Confederaţia Elveţiană. Pentru alte infracţiuni prevăzute în Codul Penal şi în dreptul penal accesoriu, judecătorul poate pronunţa o expulzare (nu este obligatoriu) pentru o perioadă de la 3 la 15 ani", se mai arată în atenţionarea emisă de MAE.

Instituţia recomandă consultarea paginii sale de internet şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" cu informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Citește și: Percheziții la creatoarea Adina Buzatu, un celebru scriitor și un cunoscut avocat: Sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.