Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: Atentionare de calatorie pentru Slovenia

mae

Agentia de Mediu slovena a ridicat alerta la nivelul de cod portocaliu de vânt foarte puternic pâna pe 6 martie pentru regiunea Primorsko, din sud-vestul tarii, în apropierea frontierelor cu Italia si Croatia, estimându-se rafale de vânt de pâna la 140 km/h, se arata într-o atentionare de calatorie emisa de Ministerul Afacerilor Externe.

'Se estimeaza ca se vor înregistra rafale de vânt cu o viteza de pâna la 140 km/h. Intensificari ale vântului se vor înregistra pâna vineri, 6 martie 2015, fapt pentru care circulatia rutiera poate fi astfel semnificativ îngreunata pe autostrazi, mai ales pe autostrada A1, care face legatura cu Italia - regiunile Friuli-Venezia Giulia si Veneto. Precizam ca autostrada A1 este în prezent închisa pe portiunea Kasetelec - Kozina, în directia Ljubljana, traficul fiind redirectionat pe un drum national', transmite MAE cetatenilor români aflati în Slovenia sau celor care vor sa calatoreasca în aceasta tara în intervalul mentionat.
Totodata, MAE adauga ca 'în lunile martie si aprilie 2015, ca urmare a unor lucrari, autostrada A1 va fi închisa complet pe portiunea Kozina - Crni - Kal, în directia Koper, în intervalul orar 20,00 si 5,00'.
'În aceste conditii, recomandam cetatenilor români care doresc sa calatoreasca în Republica Slovenia sa manifeste prudenta si sa respecte avertizarile si semnele de circulatie rutiera. Totodata, celor care doresc sa tranziteze teritoriul sloven le recomandam sa se informeze constant cu privire la restrictiile existente în circulatia rutiera si feroviara, precum si asupra situatiei meteo, accesând pagina www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/SI-Slovenia.html', potrivit aceleiasi surse.
Informatii privind situatia rutiera în Republica Slovenia pot fi obtinute de la Centrul de informare - cu activitate permanenta, accesând pagina www.promet.si, precum si prin apelarea numerelor de telefon 00 386 151 88 518 (acces international) si '1970' (doar de pe teritoriul Republicii Slovenia), mentioneaza MAE.
De asemenea, MAE reitereaza cetatenilor români recomandarile de a consulta informatiile furnizate prin intermediul aplicatiei 'Calatoreste în siguranta' - care poate fi descarcata pe orice telefon mobil de tip smartphone si prin serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îti poate salva viata!'.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.