Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE încă nu știe câți români sunt victimele accidentului de autocar din Germania: APROXIMATIV 40 de cetățeni români

autocar romance

Ministerul Afacerilor Externe încă nu a aflat câți români au fost implicați în accidentul de autocar din Germania. MAE anunţă că opt români, victime ale accidentului rutier care a avut loc miercuri în regiunea Bohmte-Leckermühle, în Germania, au fost externaţi, în autocar aflându-se 49 de persoane dintre care aproximativ 40 de români.

"Misiunea diplomatică a continuat demersurile iniţiate pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii de informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora. Până la acest moment, conform informaţiilor furnizate de instituţiile medicale germane, opt persoane de cetăţenie română au fost externate după ce au primit îngrijiri de specialitate în regim ambulatoriu. Totodată, Ambasada României la Berlin a luat legătura cu angajatorul persoanelor implicate în accident, care a comunicat faptul că în autocar erau 49 de persoane, din care aproximativ 40 cetăţeni români", se arată într-un comunicat al MAE.

Citește și: S-a aflat! De ce a plecat, de fapt, Laura Teodoru de la Digi 24

Sursa citată precizează că Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

"Reiterăm că procedura de identificare a victimelor de către autorităţile locale germane este în curs de desfăşurare, MAE urmând să transmită informaţii actualizate pe măsura obţinerii acestora", se precizează în comunicat.

Citește și: Detalii interesante! Care ar fi ADEVĂRATUL MOTIV al vizitei lui Macron în România – bulgarii au intrat deja în horă

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Agenţia DPA şi cotidianul local Neue Osnabruecker Zeitung, în ediţia online, au informat miercuri că şase persoane au fost rănite grav după ce un autocar în care se aflau muncitoare sezoniere românce s-a răsturnat în landul german Saxonia Inferioară, în nord-vestul ţării.

Citește și: Victor Ponta DIVULGĂ TOT! Căror COLOȘI a vrut să le vândă TAROM

Conform poliţiei germane, în autocar se aflau aproape în exclusivitate românce, care lucrau ca muncitoare sezoniere în agricultură.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 10,30, când autocarul în care se aflau aproximativ 50 de persoane a derapat şi s-a răsturnat pe o şosea între Bad Essen şi Schwagstorf, în apropiere de Bohmte-Leckermühle.

Citește și: I-a scos din sărite! Marele hit al verii ‘Despacito’ a fost interzis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.