Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE s-a mobilizat de urgență după explozia de la metroul londonez: Care sunt numerele de telefon la care se poate cere asistență

www.dailystar.co.uk
explozie metrou Londra

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenţie incidentul produs, vineri, într-o staţie de metrou din Londra şi a făcut în regim de urgenţă demersuri pentru a vedea dacă sunt şi cetăţeni români printre cei afectaţi.

"Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. În prezent, ancheta autorităţilor britanice cu privire la acest incident este în desfăşurare", informează MAE la solicitarea AGERPRES.

Citește și: ALERTĂ - EXPLOZIE la metrou în Londra, la oră de vârf. 17 VICTIME / FOTO - VIDEO

Potrivit diplomaţiei române, cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328; 0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065 sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0044 7738716335.

Apelurile sunt redirecţionate automat, cu excepţia numărului de urgenţă, către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinatate (CCSCRS) şi sunt preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează cazul şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Citește și: Americanii știu cum să-i oprească pe nord-coreeni: Propunere de ultimă oră către China

Mai mulţi călători au suferit arsuri la nivelul feţei într-o explozie produsă vineri într-o garnitură de metrou în sud-vestul Londrei, a relatat cotidianul londonez Metro pe pagina sa de internet, informează Reuters. Mai multe ambulanţe şi forţe speciale s-au deplasat la locul incidentului.

Deocamdată, nu se cunoaşte natura exploziei, produsă la ora de vârf.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.