Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maestrul sahului Kasparov, despre Putin: Are degetul pe butonul nuclear

putin2

Maestrul sahului Garry Kasparov a lansat un atac dur la adresa presedintelui Vladimir Putin si a politicilor sale. Apropiat de Boris Nemtov, liderul opozitiei ucis in luna februarie, Kasparov considera ca Putin trebuie anihilat iar despre Rusia spune ca este un virus.

„Putin are degetul pe butonul nuclear. Singurul lucru de care îi pasă astăzi este să rămână la putere, iar rămânerea la putere pentru el înseamnă să demonstreze că este singurul salvator al Rusiei”, a mai spus Kasparov, în timp ce a descris Rusia ca fiind „un virus”. Kasparov s-a retras din activitate în 2005 şi s-a stabilit în SUA.

Rusul Garry Kasparov a rămas în istoria şahului după meciul de titlu mondial disputat in 1984 cu Anatoly Karpov. Cei doi au terminat la egalitate după 48 de jocuri ce au durat şase luni, o performanţă unică în istorie. La un an distanţă, Kasparov l-a învins pe Karpov şi a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie, aminteste romaniatv.net.

La ani distanţă de la acel episod, Kasparov a afirmat că şahul a reprezentat o oportunitate de a vorbi liber despre neregulile comise în Rusia.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.