Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia imobiliară din Timişoara - obiectul 'spectacolului' de la DNA (surse)

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
robu Inquam Photos

Procurorii DNA anchetează retrocedarea ilegală a 968 de case în Timişoara, au declarat, vineri, surse judiciare. Potrivit acestora, prejudiciul estimat s-ar ridicat la aproximativ 40 milioane euro.

Vezi şi: Timişoara, sub asaltul DNA: Dosar cu prejudiciu de 40 de milioane de euro/ UPDATE

Primăria Timişoara ar fi vândut fraudulos, la preţ modic, unor persoane influente din mediul social al municipiului Timişoara, deşi legea se adresa celor care au fost deposedaţi abuziv.

Aceleaşi surse au susţinut că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, ar fi fost citat în calitate de suspect. Aceeaşi calitate o are şi fostul primar al oraşului, Gheorghe Ciuhandu. Au mai fost audiaţi viceprimarul Dan Diaconu şi fostul viceprimar Traian Stoia.

La ieşirea de la DNA, Robu a afirmat că în mandatul său s-au vântul doar două imobile mici pe Legea 112/1995, unor familii modeste, ambele tranzacţii fiind verificare de două ori pentru legalitate. Mai mult acesta a afirmat că a cerut autorităţilor statului, în 2013, să investigheze tranzacţiile din mandatele precedente.

În 2013, viceprimarul de la vremea respectivă, Traian Stoia, a chemat corupul de control al premierului la Primăria Timişoara, pentru a verifica vânzările pe legea 112.  În primăvara anului 2015, DNA a ridicat mai mulţi saci cu documente pe acestă speţă de la Primărie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.