Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia italiana ia cu asalt Romania. Cosa Nostra in vizorul anchetatorilor romani

Mafie

Mafia italiana ia cu asalt Romania. Organizatii mafiote cum ar fi Camorra a dezvoltat afaceri subterane in Romania, inclusiv o fabrica de bani falsi destructurata recent de prolitisti si procurori. Anchetatorii romani au depistat si membri ai Cosa Nostra acuzati si de acte de violenta si infractiuni economice.

Vicenzo Cesarano, un membru important al mafiei italiene a fugit din Italia si a venit in Romania pentru a-si continua activitatile ilegale, sub paravanul unei afaceri in agricultura, intr-o localitate din Calarasi. Anchetatoriiromani l-au identificat si acesta a fost extradat pentru a fi pus la dispozitia autoritatilor italiene.

Lideri ai mafiei napoletane fac inventarul domeniilor care le aduc un profit uriaş, peste 30 de miliarde de dolari anual.

Cosa Nostra, una dintre cele mai mari si mai cunoscute organizatii mafiote din Italia a ajuns si ea in Romania. Mai multe firme italiene controlate de mafioti ar fi colaborat cu firme romanesti pentru a cumpara cea mai mare groapa de gunoi din Europa de Est, cea de la Glina. Afacerea de la groapa de gunoi ar fi folosit ca paravan pentru a spala banii mafiei italiene - peste 300 de milioane de euro, sustin anchetatorii. Suspecţii au fost extrădaţi în Italia.

Un alt caz cât se poate de recent care indică activități mafiote italiene pe teritoriul României este cel al fabricii de bani falşi din Oradea. 14 milioane de euro, bani falsi fabricati la marginea orasului urmau sa ajungă la organizaţia mafiotă Camorra, din Milano. Ancheta procurorilor români a durat mai bine de doi ani. Bancnotele erau fabricate în Oradea, apoi transportate cu mai multe tiruri spre Italia, unde ar fi urmat să intre în circuitul monetar. Afacerea mafioţilor italieni a fost stricată de procurorii români. Înainte să descindă in fabrica de bani angajaţii au încercat să scape de bancnotele false. O parte din ele au fost aruncate la o groapă de gunoi din apropiere, informeaza digi24.ro.

În paralel cu descinderile din România , un tir care transporta aproape 19 milioane de euro, a fost oprit de carabinierii din peninsulă. Trei dintre suspecţii acuzaţi în România de falsificarea banilor au fost arestatţi preventiv. În total 30 de persoane au fost audiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.