Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magazin românesc incendiat în Marea Britanie!

Situația politică tensionată destul de recentă  din Marea Britanie generată de rezultatul referendumul pentru ieșirea tarii din Uniunea Europeana a adus cu sine o serie de atacuri cu privire la prezența imigranților pe teritoriul britanic. Este și cazul unui magazin românesc aflat Norwich, magazin  care a fost incendiat la mijlocul acestei săptămâni pe data 7 iulie, după ce în localitate s-a desfășurat o manifestație care viza reunirea cetățenilor britanici pentru a-si exprima intenția de a rămâne în cadrul Uniunii Europene.

În aceeași zi a fost incendiat un magazin cu produse românești, care a adus pagube materiale deosebite proprietarului afacerii., însă dincolo de pagubele materiale, rămâne sentimentul constant de teamă asupra altor evenimente care se pot produce oricând, suficient pentru a aduce în permanență starea de tensiune în rândul atât al proprietarului magazinului, al familiei acestuia, cât și a altor români care trăiesc în Marea Britanie.

Cu toate că de această dată, nu au existat și victime omenești, acest caz se regăsește între multe alte noi exemple de violență la adresa noilor veniți în Marea Britanie, chiar dacă cetățenii români au statut de cetățeni comunitari, neasociați în mod oficial categoriei imigranților non-europeni.

Se impune o reacție oficială serioasă din partea statului român la nivel înalt, identificarea tuturor acestor situații întâlnite de cetățenii români, evaluarea acestor cazuri și căutarea unui dialog serios cu autoritățile britanice.

Personal, consider contribuția indirectă la acest fenomen a presei britanice de scandal, care a dus ani la rând o campanie extrem de agresivă și negativă referitoare la cetățenii români și România, campanie media care a alimentat permanent setea de agresiune și violență a unor indivizi asemenea celui care a fost implicat în incendiul din Norwhich, care a lăsat urmări serioase atât în privința afacerii doamnei Abraham, cât și a celorlalți români care trăiesc probabil cu teama de a  nu deveni următoarea țintă a extremiștilor britanici.

Nu trebuie neglijată nici solidaritatea multora dintre cetățenii britanici în astfel de cazuri, cetățeni care sunt alături de cei care se regăsesc printre victimele unor astfel de atacuri, însă insistăm asupra frecvenței actelor rasiste din ce în ce mai dese la adresa străinilor din Marea Britanie.

Este necesară, de asemenea, încurajarea oricărui cetățean român să se adreseze cu urgentă ambasadei României din Marea Britanie cu privire la orice situație petrecută, menită a pune în pericol siguranța  oricărui român care se află astăzi în Regatul Unit al Marii Britanii!

 

Aurelian Mihai, deputat diaspora, grupul parlamentar PNL

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.