Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații care au vândut justiția

justitie secret

În 2015, cel puţin 20 de magistraţi au fost implicaţi în dosare mari de corupţie cu prejudicii de sute de milioane de lei. Unii au vândut legea pe câteva duble de porumb sau vreascuri de lemne. Alţii au primit, ca să treacă de cealaltă parte a legii, câteva sute de mii de euro. Judecătorii şi procurorii anchetaţi sunt bănuiţi de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă şi fals, potrivit Digi24.

Vezi si: Florin Chilian, atac șocant: Iohannis a ORDONAT incendiul din Colectiv. Trebuie anchetat

Geanina Terceanu, judecător respectat la Tribunalul Bucureşti, a pierdut totul, atunci când a fost de acord să primească bani de la verii Becali, Victor şi Ioan, aşa cum susţin investigatorii DNA. Pentru 220 de mii de euro, spun procurorii, judecătoarea i-a achitat pe cei doi şi pe ceilalţi inclupaţi cercetaţi în Dosarul Transferurilor.

„Am aranjat o întâlnire între Ioan Becali şi judecătoarea Geanina Terceanu, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal. (...) Ioan Becali i-a întins un plic cu 10.000 euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieşim din stadion. Ulterior, m-am întâlnit cu aceasta prin zona Timpuri Noi (...) şi m-a întrebat dacă pot să vorbesc din nou cu familia Becali să-i dea 70.000 euro, pentru că are nevoie de bani.”

„Intermediar : Mi-e frică. S-a-ntâmplat ceva.

Judecătoare: Da'… da' ce s-a-ntâmplat? Cu ăia?

Intermediar : Mă, e vorba de BECALI.

Judecătoare: Nu mai veni acum p-aici, să scăpăm din chestia asta!

Judecătoare: Băi, nu spuneţi nimic de mine! Vai de capu' meu!”

După ce a stat în câteva zile în arest şi a fost audiată din nou ore întregi, judecătoarea a cedat. A recunoscut în faţa anchetatorilor cum a primit fiecare tranşă de bani.

Ilie Iordăchescu, avocat: „Are o fetiţă de 4 ani şi 4 luni care necesită prezenţa mamei alături de ea din toate punctele de vedere. Este o vârstă atât de mică şi atât de critică încât evident nu se poate discuta altfel.”

Tot peste 200 de mii de euro ar fi primit şi judecătorul Neculae Toader. Bărbatul era magistrat la judecătoria din Pătârlagele. A luat mita tot ca să ajute un grup de suspecţi, susţin anchetatorii.

Dosarul a fost deschis pentru retrocedări ilegale. În acelaşi caz, mai sunt cercetaţi un fost prefect de Buzău şi alte 11 persoane. Miza a fost o suprafaţă de peste cinci mii de hectare de pădure. Prejudiciul calculat de experţi, peste 20 de milioane de euro.

Pe lista magistraţilor cercetaţi de DNA este şi Dan Anton. Judecător cu experienţă la Curtea de Apel Iaşi. Procurorii DNA îl acuză că s-ar fi lăudat în faţa unor oameni de afaceri italieni că poate interveni pentru ei pe lângă Vlad Filat, fost premier al Republicii Moldova. Aceiaşi anchetatori susţin că judecătorul ar fi şantajat un om de afaceri român. „La data de 27 februarie 2015, inculpatul Anton Dan, sprijinit de inculpata Moglan Marina, a pătruns în locuința fostului soț și, fără consimțământul acestuia, a instalat un mijloc tehnic de înregistrare video, disimulat într-un ceas electronic, în scopul obținerii unor imagini care să conțină detalii din viața privată a acestuia.” În acelaşi dosar, mai este cercetat şi un procuror: Mihaela Juravle, acuzată de cumpărare de influenţă şi complicitate la fals.

Uşile dubei de poliţie se deschid pentru procurorul bucureştean Ştefan Crişu. A dat cu piciorul carierei sale pentru 2000 de euro şi un telefon. De ultimă generaţie. A fost prins în flagrant delict şi a încercat să fugă atunci când i-a văzut pe investigatorii anticorupţie.

2015 rămâne, însă, în memoria magistraţilor pentru condamnarea istorică primită de Mircea Moldovan, fost judecător. Prima instanţă a decis ca el să stea 22 de ani la închisoare pentru că a intervenit în cauze de insolvenţă. Este cercetat alături de omul de afaceri Dan Adamescu.

Vezi si: Stenograme: 'La #Colectiv s-a pus foc'

Vezi si: Reactia lui Teodor Melescanu, fost sef SIE, la stenogramele #Colectiv

Vezi si: Cotroceniul anunță 'MĂTUROIUL' în politică

Vezi si: Dan Mihalache, despre DNA: 'Mă sperii și eu. Era nevoie de asta'

Vezi si: Dan Mihalache, dezvăluiri despre demisia lui Victor Ponta

Vezi si: Guvernul Ciolos tocmai a anuntat taxa pe supravietuire

Vezi și: Stenograme: ‘Ciorbea e căcat pe el de frica DNA-ului!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.